Την «Αντιγόνη» παρακολούθησαν μαθητές Β΄ Λυκείου Λυκόβρυσης & Πεύκης
Πολιτισμός

Την «Αντιγόνη» παρακολούθησαν μαθητές Β΄ Λυκείου Λυκόβρυσης & Πεύκης

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΠΕΑΠ μαθητές της Β΄ Λυκείου των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά και των εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία» και της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, την «Αντιγόνη του Σοφοκλή» από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη και Δράση.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στην έναρξη της ομιλίας της υποδέχτηκε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με τη φράση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, ότι «Ο πολιτισμός δίπλα στους νέους» και τόνισε «Ως διοίκηση του ΠΕΑΠ πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός αποτελεί τη μοναδική οδό για πνευματική και ψυχική ανάταση, ευαισθητοποίηση στις πανανθρώπινες διαχρονικές αξίες, σύσφιξη των σχέσεων και δημιουργική έκφραση».

Στον χαιρετισμό της η κ. Πατούλη μεταξύ άλλων ανέφερε σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Η πολιτιστική διάσταση της τραγωδίας είναι ουσιαστική και απαραίτητη για την αφύπνιση της νεολαίας μας. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά να δουν την Αντιγόνη με άλλα μάτια, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, έξω από τα πλαίσια μιας στείρας διδασκαλίας, είτε μιας επιφανειακής γλωσσικής ή μιας ερμηνευτικής προσέγγισης». Προσθέτοντας παράλληλα ότι «πρέπει να ανακαλύψουν, αναπτύσσοντας μια σχέση βιωματικότητας με το αρχαίο κείμενο, ότι θίγει θέματα που τα αφορούν και να τους δοθεί έτσι η ευκαιρία να τα επεξεργαστούν σε βάθος μέσα από ένα γόνιμο και δημιουργικό προβληματισμό. Ενώ απευθυνόμενη στους μαθητές συμπλήρωσε πως: «Σκοπός της σημερινής μας πρωτοβουλίας να αισθανθείτε ότι αυτή η θεατρική μεταφορά περικλείει δικές σας σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς και έχει να μεταδώσει μηνύματα χρήσιμα, διαχρονικά και επίκαιρα για τη ζωή σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet