Τη στήριξη των δημοτών ζητά η νέα πρόεδρος ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Τη στήριξη των δημοτών ζητά η νέα πρόεδρος ΠΕΑΠ

Η νέα πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη απευθύνει χαιρετισμό στους δημότες και ζητά τη στήριξη, τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη τους ώστε να τεθούν ισχυρές βάσεις προόδου σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη για τη μεγάλη τιμή να μου εμπιστευτεί την προεδρία του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ.

Γνωρίζοντας τον ρόλο και τη σημασία του για την πόλη και τους δημότες μας και ακολουθώντας πιστά τις αρχές της χρηστής και αποδοτικής διοίκησης, μακριά από τακτικές του παρελθόντος και μικροπολιτικά συμφέροντα, θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι τα προβλήματα που παραλαμβάνουμε είναι υπαρκτά και μεγάλα.

Χωρίς επικοινωνιακές μακροσκελείς αναφορές για αυτά και πολύ περισσότερο χωρίς καμία διάθεση ισοπέδωσης του έργου που έγινε, η δική μου θέση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη για τη διοίκηση που οφείλουμε να ασκούμε.

Με διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, να παράγουμε το έργο που μπορούμε χωρίς να δημιουργούμε ελλειμματικούς και μη βιώσιμους οργανισμούς, χωρίς να μεταφέρουμε και άλλα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας.

Η νέα διοίκηση θέλοντας να διασφαλίσει όλα τα παραπάνω θα προχωρήσει καταρχήν σε διαχειριστικό έλεγχο με ορκωτούς λογιστές για να διαπιστώσει τη θέση του ΠΕΑΠ και θα ενημερώσει τους δημότες για τα αποτελέσματά του.

Παράλληλα, θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και επεξεργαζόμαστε νέα προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού που έχουμε σήμερα ανάγκη, προσαρμοσμένα στα σύγχρονα δεδομένα.

Ομπρέλα όλων των προσπαθειών μας είναι ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός ως μέσο ηθικής και πνευματικής ανάτασης των πολιτών σε μία εποχή έντονης κρίσης σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και ηθικό επίπεδο.

Γι΄ αυτό σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή θα πρέπει να θέσουμε τον πολιτισμό μας στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεων για την πόλη μας. Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής δημοτικής πολιτικής οραματιζόμαστε μία πολιτιστική πορεία που θα απευθύνεται μέσω προγραμμάτων στους συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, προκειμένου να αναπτύξουν τις πνευματικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες μέσα από την προσωπική δημιουργία και αυτενέργεια.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα, που εμείς οραματιζόμαστε, θα έχει τη δική του ιδιαίτερη πολιτιστική φυσιογνωμία επικεντρωμένο στα χαρακτηριστικά, τις δεξιότητες, τις ικανότητες αλλά και τις ανάγκες των δημοτών του δημιουργώντας «εστίες δημιουργίας και συλλογικότητας» για να εκφραστεί η τοπική κοινωνία.

Με τη δική σας στήριξη, βοήθεια και εμπιστοσύνη τα επόμενα χρόνια μπορούμε να θέσουμε ισχυρές βάσεις προόδου και αλληλεγγύης σε μία κοινή πολιτιστική διαδρομή που θα μας εμπνέει, θα μας ανανεώνει και θα καθοδηγεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet