Τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού διοργανώνει το ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού διοργανώνει το ΠΕΑΠ

Τη λειτουργία τμήματος Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους ηλικίας από 6 έως 15 ετών ξεκινά το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το τμήμα διοργανώνεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας του ΠΕΑΠ για διεύρυνση των πολιτιστικών δομών, αναγνωρίζοντας την παιδαγωγική αξία, την κοινωνική διάσταση και τον ψυχαγωγικό ρόλο του Θεατρικού Παιχνιδιού». Πιστεύοντας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «πως η τέχνη είναι ο δρόμος της ψυχής και ο πολιτισμός η ελπίδα του αύριο, το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους μέσα από το πρόγραμμα του Θεατρικού Παιχνιδιού, όχι μόνο να έρθουν σ΄ επαφή με το Θέατρο και τη γνώση, αλλά ν΄ αναπτύξουν γνήσιες, ουσιαστικές, ανθρώπινες σχέσεις. Το θεατρικό παιχνίδι είναι μία βιωματική δραστηριότητα, όπου τα παιδιά μέσα από τη μίμηση, την κίνηση και τη μουσική εκφράζονται, μαθαίνουν και επικοινωνούν με έναν διαφορετικό τρόπο και αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους μέσα από μια ποιοτική ψυχαγωγία».

Πιο συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα γίνονται από τις παιδαγωγούς Σοφία Τσινάρη (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και Άννα Πορφύρη (ηθοποιός) και θα περιλαμβάνουν:

  • Θεατρικό παιχνίδι.
  • Αυτοσχεδιασμό.
  • Ορθοφωνία – Καλλιέργεια προφορικού λόγου.
  • Κινησιολογία  και ασκήσεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης, της φαντασίας.

Επίσης, θα περιλαμβάνονται ασκήσεις:

  • για τη συγκέντρωση της προσοχής – παρατηρητικότητας,
  • για την έκφραση των συναισθημάτων,
  • για την ετοιμότητα και δημιουργικότητα,
  • για την τόνωση της αυτοεκτίμησης του κάθε παιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΕΑΠ καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00, στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6140612 και 210 6145457.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet