Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή  Δ. Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Δ. Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Μία ιδιαίτερη βραδιά βίωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, παρέα με τον ανεπανέληπτο δεξιοτέχνη τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο και την πολυαγαπημένη μας Λίνα Νικολακοπούλου.

Από νωρίς το απόγευμα το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης είχε ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τον μοναδικό συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή, σε μία ξεχωριστή συζήτηση για το έργο του και τη μεγάλη του προσφορά στον πολιτισμό επί δεκαετίες.

Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα που είχαν μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης να τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, μυώντας τον Δήμο στην ποίησή του. Στη συνέχεια ο διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Ηλίας Πολλάτος, σε συνεργασία με τα ενεργά μέλη της, προώθησαν την ιδέα αυτή και τις σχετικές τους σκέψεις σε μία τις πλέον ιδιαίτερες και αγαπημένες φωνές της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής μας μυθολογίας, τον Γιώργο Παπαστεφάνου. Εκείνος, με τη σειρά του, αγκάλιασε την ιδέα και την ενθάρρυνε. Κάπως έτσι η ιδέα των μελών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά κι επικοινωνήθηκε στην εξαίρετη ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου που τη δέχτηκε με θέρμη.

Έτσι, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, οι εκπαιδευτικοί του Δήμου Ιωάννα Κουραμπέα, Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, Ντίνα Κολύβα, Χρήστος Κρητικός, Δημήτρης Βαϊόπουλος, η φίλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθηγήτρια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Κατερίνα Ζικτοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Φωτίδης, μύησαν τους παριστάμενους στην ξεχωριστή ομορφιά των ακουσμάτων της ποίησης του ανεπανάληπτου Διονύση Σαββόπουλου.

Μετά την ανάγνωση των ποιημάτων, οι πρωταγωνιστές της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς ξεκίνησαν επί σκηνής μία εξαιρετική συζήτηση πάνω στην ποίηση του τραγοδοποιού, στα πρώτα του ερεθίσματα, αλλά και στις συναντήσεις που είχε με τους ποιητές της συμπρωτεύουσας, τον υπέροχο Ντίνο Χριστιανόπουλο, αλλά και τους αείμνηστους Μανόλη Αναγνωστάκη, Αλέξη Ασλάνογλου και Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη.

Και κάπου εδώ… οι φωνές σώπασαν και την υπέροχη βραδιά ανέλαβαν να συνεχίσουν μία σειρά από νέους ταλαντούχους ερμηνευτές και μουσικούς, που ταξίδεψαν τους παριστάμενους στους μαγικούς μουσικούς προορισμούς που χρόνια τώρα μας ταξιδεύει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Επανήλθε και ο ίδιος στη σκηνή και τραγούδησε μουσικές από αυτές που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε μαζί τους, διατηρώντας πάντα στην καρδιά την άλλοτε ανεπαίσθητη και άλλοτε αδιαπραγμάτευτη ελπίδα και όνειρο ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος και το πολιτισμικό του έργο θα είναι πάντα κοντά μας.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ευχαρίστησε θερμά τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Λίνα Νικολακοπούλου για την πραγματικά υπέροχη βραδιά που προσέφεραν στον Δήμο, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για τη διενέργεια και την επιτυχή της ολοκλήρωση, τον διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Ηλία Πολλάτο, τα μέλη της που είχαν την ιδέα να τιμήσει ο Δήμος τον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, τους εξαιρετικούς ερμηνευτές και μουσικούς που πλαισίωσαν τη βραδιά, αλλά και τους ένθερμους υποστηρικτές της διοργάνωσης προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Πολλά συγχαρητήρια απέδωσε τέλος ο δήμαρχος στην παιδική χορωδία του ΠΕΑΠ που, υπό τη διεύθυνση της κας Ελευθερίας Βούλγαρη, ερμήνευσε αγαπημένες μουσικές του τραγουδοποιού και ποιητή Διονύση Σαββόπουλο.

Ερμήνευσαν και έπαιξαν μουσική οι:

  • Ρένα Στρούλιου – φωνή
  • Δέσποινα Ραφαήλ – φωνή
  • Λευτέρης Χαβουτσάς – κιθάρα
  • Μανώλιδης Πασχαλίδης – μπουζούκι, κιθάρα, φωνή
  • Βαγγέλης Κωστόπουλος – πιάνο
  • Παιδική Χορωδία του ΠΕΑΠ.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet