Το μέσα φως… πρόβαλε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Το μέσα φως… πρόβαλε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την ταινία – ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Το μέσα φως» που προβλήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Για την προβολή της ταινίας συνεργάστηκαν η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως», με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Το κοινό και τον σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη καλωσόρισαν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, Έλλη Μήτση και Έφη Κοροσίδου, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως», Γιώργος Καρχιλάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης.

Μετά την προβολή, που είναι μια παραγωγή του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης»,  και αναφέρεται στον ιδρυτή του, οφθαλμίατρο, Γιώργη Μαρκάκη, ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ, καθηλώνοντας κυριολεκτικά το κοινό με τον ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο που βλέπει κανείς και στις ταινίες του.

Μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Κρητών χόρεψαν, στη συνέχεια, λεβέντικα χορούς της Κρήτης δίνοντας τον απαραίτητο τόνο στη βραδιά, η οποία έκλεισε με την προσφορά τσικουδιάς και παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet