Το παλιό σινεμά αναβίωσε σε Λυκόβρυση και Πεύκη
Πολιτισμός

Το παλιό σινεμά αναβίωσε σε Λυκόβρυση και Πεύκη

Σε παλιό σινεμά… μετατράπηκαν πλατείες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 13 & 14 Ιουνίου από τη χορωδία της θεατρικής ομάδας του ΠΕΑΠ στο πλαίσιο των θεατρικών δρωμένων του καλοκαιριού. Στην πλατεία Ελευθερίας στη Λυκόβρυση και στο θεατράκι του Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να απολαύσουν δύο μοναδικές βραδιά πολιτισμού με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά», αφιερωμένες στον ελληνικό κινηματογράφο.

Η μουσική σκηνή «Οι άθλ(ι)οι του Ηρακλή» υπό την αιγίδα του ΠΕΑΠ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τραγούδια από μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς, που διαχρονικά ακούγονται και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα και μιλούν στην ψυχή μας. Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη «Με σύνθημά μας, “Ο Πολιτισμός δίπλα στον άνθρωπο”, και τις δύο ημέρες αναβιώσαμε την παλιά γειτονιά, τους κοινούς δεσμούς αγάπης και αλληλεγγύης που μεταφέρονται στον χρόνο από γενιά σε γενιά, έχοντας στόχο την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων, αποκρούοντας με αυτόν τον τρόπο αρνητικές σκέψεις αλλά και φαινόμενα όπως η μοναξιά και η αποξένωση που χαρακτηρίζει τις απρόσωπες πόλεις του σήμερα».

Η κα Πατούλη ευχαρίστησε τον μουσικοσυνθέτη, αρχιμουσικό και μαέστρο της μουσικής σκηνής (χορωδία), Ηρακλή Τσουκλείδη καθώς και όλους τους συντελεστές του μουσικοθεατρικού ταξιδιού στο διαχρονικό ελληνικό τραγούδι του Παλιού Σινεμά, που «μέσα από την προσπάθεια τους επιχείρησαν να φέρουν λίγο από το άρωμα του ανθρώπινου χθες στο σύνθετο και διαφορετικό σήμερα».

Τον μήνα Ιούλιο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ένα ρομαντικό Σαιξπηρικό ταξίδι στις 5 & 6 Ιουλίου από τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet