Το πρώτο εργαστήριο animation από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης για παιδιά Δημοτικού
Πολιτισμός

Το πρώτο εργαστήριο animation από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης για παιδιά Δημοτικού

Πραγματικότητα γίνεται ένα όνειρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, σκορπίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία στα μέλη της και όσους αγαπούν την τέχνη του κινηματογράφου και συνδράμουν στην προσπάθειά της να προσεγγίσει τους νέους της πόλης.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήριο animation, που συνδιοργάνωσαν η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η δράση εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και προσπάθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης να αναδείξει, πέρα από τον ψυχαγωγικό και τον εκπαιδευτικό ρόλο της κινηματογραφικής τέχνης και, μάλιστα, στα παιδιά του Δημοτικού, βοηθώντας τα να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Ο έμπειρος κινηματογραφιστής Μιχάλης Καστανίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση να αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή, παρουσιάζοντας στα παιδιά τα πρώτα βήματα της δημιουργίας μιας ταινίας, άκουσε τις απορίες τους και απάντησε σε ερωτήματά τους και, στο τέλος της πρώτης συνάντησης όλοι μαζί έφτιαξαν την πρώτη τους κινούμενη ιστορία.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ήδη έχουν μπει στη διαδικασία της προετοιμασίας για την επόμενη συνάντηση, όπου και θα φτιάξουν μια καινούργια ιστορία με ένα κολάζ από φωτογραφίες, υπό την καθοδήγηση του συντονιστή τους.

Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης θέλει να ευχαριστήσει θερμά για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, που με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Αντώνη Υψηλάντη, αποδέχθηκαν την πρόταση – πρόσκληση να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση για τους μαθητές, αλλά και τον διευθυντή του Σχολείου, Κωνσταντίνο Θηβαίο, που με θέρμη παραχώρησε την αίθουσα για να υλοποιηθεί η δράση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet