Χώρος πολιτισμού η αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»
Πολιτισμός

Χώρος πολιτισμού η αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»

Η αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», κάτωθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, μετατρέπεται σε οργανωμένο χώρο θεατρικού εργαστηρίου, δημιουργίας και Πολιτισμού με ομόφωνη απόφαση που πέρασε το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 μετά από εισήγηση της προέδρου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου «τίθενται οι βάσεις για τη δημιουργία Σχολής Θεάτρου με αναγνώριση από το Κράτος και προοπτικές καλλιτεχνικής ανάπτυξης σε τοπικό και διαδημοτικό επίπεδο».

Η κα Πατούλη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του θέματος πρότεινε η «αίθουσα Αναγνωστάκη», που αποτελεί έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, να διαμορφωθεί σε χώρο θεατρικού εργαστηρίου, χώρο πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των ποιοτικών δρωμένων του ΠΕΑΠ. Να αναβαθμιστεί και να διατίθεται πλέον μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΠΕΑΠ, μαθήματα καλλιτεχνικών τμημάτων, συνδιοργανώσεις με φορείς και συλλόγους της περιοχής με σκοπό την προαγωγή του Πολιτισμού μέσα από όλες τις μορφές τέχνης και λόγου. Όπως επίσης, για ημερίδες, παρουσιάσεις, προβολές, ομιλίες, επιστημονικές διαλέξεις που συνάδουν με το κύρος και την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα διατίθεται για ψυχαγωγικούς, εμπορικούς και αλλότριους σκοπούς, ενώ για την κάλυψη περαιτέρω αναγκών θα διατίθενται οι αίθουσες «Μελίνα Μερκούρη» και «Μπενίση».

Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΕΑΠ τόνισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «την αναγκαιότητα αυτής της δημιουργικής παρέμβασης σε χώρους που, αν μη τι άλλο, αναδεικνύουν την ιστορικότητα του Δήμου μας, των αξιών που πρεσβεύουν και τη σπουδαιότητα που εμπερικλείει η προβολή των δομών του ΠΕΑΠ σε αντικείμενα ανθρωπιστικών σπουδών, ποιοτικής έκφρασης και κοινωνικής καλλιέργειας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet