Διήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ομάδων δημιουργικής απασχόλησης ΚΑΠΗ
Πολιτισμός

Διήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ ομάδων δημιουργικής απασχόλησης ΚΑΠΗ

Τη Δευτέρα 14/11/2016 ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ ενημέρωσε για τη διοργάνωση του 2ήμερου Πολιτιστικού Φεστιβάλ των ομάδων δημιουργικής απασχόλησης των ΚΑΠΗ.

Ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Αντώνης Τσελέντας, τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το ΚΟΙΠΑΠ παρουσιάζει επίσημα δράσεις του. Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε δεν έχουν περιοριστεί οι δράσεις ή οι εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ, αντιθέτως έχουν αυξηθεί».

Η αντιπρόεδρος του Ν.Π., Μαριάννα Μαμαλάκη, είπε ότι «κύριο μέλημα της διοίκησης και των εργαζομένων ήταν η ενίσχυση και η αύξηση των ομάδων δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να καλυφθούν περισσότερα ενδιαφέροντα των μελών μας.

»Οι ομάδες μας, λοιπόν, παρουσιάζουν το Σάββατο 26/11 τη θεατρική παράσταση “ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ”, στην οποία μετέχει η θεατρική ομάδα, η ομάδα χορού, η χορωδία μας, ενώ τα αναμνηστικά δώρα τα έχει επιμεληθεί η ομάδα χειροτεχνίας και τα σκηνικά μέλος μας. Την Κυριακή 27/11/2016 θα πραγματοποιηθεί το 1ο ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΠΗ. Στο κάλεσμά μας συμμετέχουν πολλοί Δήμοι με τα χορευτικά συγκροτήματα των ΚΑΠΗ τους».

Τέλος, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος ευχαρίστησαν και παρουσίασαν τους δασκάλους και συνεργάτες που ανιδιοτελώς πολλά χρόνια έχουν στηρίξει τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και συγκεκριμένα:

  • Την ηθοποιό-σκηνοθέτη-συγγραφέα-δημοτική σύμβουλο Άννα Ασπραδάκη, που ανέφερε την αναγκαιότητα αλλά και τη μαγεία που προσφέρει το θέατρο. Ανέφερε ότι «ειδικότερα για τις προηγούμενες γενιές που  έζησαν σε εποχές που υπήρχε στέρηση, στερεότυπα, πολλά κλισέ και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εκφραστούν, τώρα δεν είναι καθόλου αργά να απελευθερωθούν να γίνουν άλλοι μέσα από τους ρόλους. Εύχομαι στην επόμενη θεατρική παράσταση να συμμετέχουν περισσότερα μέλη και όλοι μαζί να ζούμε και να δενόμαστε ως μια ομάδα, ως μια οικογένεια. Άνθρωποι που φαινομενικά είμαστε διαφορετικοί, μέσα από τη δουλειά, πειθαρχία και εργατικότητα, μπορούμε να γίνουμε πολύ όμορφη παρέα».
  • Τη χορωδό-πιανίστρια Δέσποινα Οικονομίδη, που τόνισε ότι «η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η συμμετοχή μας στη χορωδία είναι ένας καλός τρόπος να εκφραστούμε και να περάσουμε καλά. Για να συμμετέχει κάποιος στη χορωδία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις. Τα τραγούδια που καταπιανόμαστε είναι ακούσματα γνωστά και πραγματικά τα μέλη μας ξεδίνουν κάθε φορά που τραγουδάμε, ιδιαίτερα τραγούδια της εποχής τους και παραδοσιακά. Η χορωδία μας θα συμμετέχει και τις δύο ημέρες και καλούμε τους συνδημότες μας να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και να χαρούν μαζί μας».
  • Τον λαογράφο-χορογράφο Γιώργο Φραγκάκη, που  είπε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει είναι να γίνουμε μία παρέα και η γειτονιά να ξαναγίνει γειτονιά. “Το επιχείρημα” ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ γίνεται για πρώτη φορά, είναι μια θετική προσπάθεια που θα μας φέρει πιο κοντά και εύχομαι να κρατηθεί και να διευρυνθεί. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας και από τη στιγμή που ο κόσμος του Δήμου βρίσκεται δίπλα σας, σας δίνει έναν άλλον αέρα για να μπορείτε να συνεχίσετε. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τα μέλη που συμμετέχουν στις χορευτικές ομάδες και τους υπαλλήλους που μας βοηθούν καθημερινά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet