Μαθητές του Λυκείου Λυκόβρυσης παρουσίασαν την «Αμαρτωλή Πόλη»
Πολιτισμός

Μαθητές του Λυκείου Λυκόβρυσης παρουσίασαν την «Αμαρτωλή Πόλη»

Στην ανοιχτή εκπαιδευτική εκδήλωση καθηγητών και μαθητών του Λυκείου Λυκόβρυσης παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 45, Αθήνα).

Με αφορμή το νέο βιβλίο του συγγραφέα Μ. Κοντολέων «Αμαρτωλή Πόλη» μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Λυκόβρυσης «ένωσαν την αγάπη τους για τη λογοτεχνία και επιμελήθηκαν την παρουσίαση του βιβλίου μέσα από την καλλιτεχνική τους προσέγγιση», όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Νομικού Προσώπου.

Στο πλαίσιο του μήνα «Εφηβείας» και με θέμα «Νέοι σε κρίση – Διλήμματα και επιλογές», οι μαθητές Κατσίκα Βάσια, Νικολογιάννη Δήμητρα, Πάππου Στέλλα, Καλίνογλου Γεωργία, Εσκιντζή Πελαγία, Λασπίτη Σοφία, Θύμι Μαρία, Γκογκολασβίλη Ελισάβετ, Κοντογιάννη Αγάπη και Κοκκινάς Γιώργος παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το καινούργιο βιβλίο του Μάνου Κοντολέων, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές τους σκέψεις και προβληματισμούς μέσα από την ελεύθερη δημιουργία.

Η κα Πατούλη, ως εκπαιδευτικός του Λυκείου αλλά και ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, συνεχάρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία τον διευθυντή και πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ιωάννη Μαρμαγγιόλη και τους συναδέλφους της καθηγητές, οι οποίοι όπως είπε «επιτελούν με υπευθυνότητα ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, αφουγκραζόμενοι τα παιδιά, δίνοντας ταυτόχρονα παιδαγωγικά κίνητρα και ερεθίσματα» και φυσικά τους μαθητές της, οι οποίοι εξέπληξαν το κοινό με τη μοναδική πολυσύνθετη καλλιτεχνική τους εκφραστικότητα. Η ίδια μάλιστα προσκάλεσε τον συγγραφέα και την εκπαιδευτική ομάδα του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση του κ. Μαρμαγγιόλη, να παρουσιάσουν το βιβλίο και στο κοινό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, σε μια εκπαιδευτική – πολιτιστική βραδιά υπό την αιγίδα του ΠΕΑΠ, στις αρχές του νέου έτους. Κάτι που έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερη χαρά, απ’ όλους.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης:

«Ο Πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά μέσα από την αξιοποίηση δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με φορείς που προάγουν τη μάθηση ως πολιτιστικό αγαθό.

»Έχοντας ως βασική μας επιδίωξη τη συμπόρευση Πολιτισμού και Παιδείας μπορούμε να αντιληφθούμε ευρύτερα τις συγκεκριμένες έννοιες, ως ένα βαθύτατα κοινωνικό πλαίσιο αρχών και αξιών που υπηρετεί τους νέους,  διαπλάθει δημοκρατικούς χαρακτήρες, οραματίζεται το Αύριο με Ελπίδα και πλουραλισμό.

»Δύο έννοιες συμβατές που η μία προϋποθέτει και αλληλοσυμπληρώνει την άλλη. Αυτή την παιδεία οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με τον Πολιτισμό να την ενδυναμώνουμε καθημερινά, βάζοντας ισχυρά θεμέλια για ένα σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Θεωρούμε χρέος ως διοίκηση του ΠΕΑΠ να είμαστε διαρκώς κοντά στη νεολαία μας, ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, θέτοντας κοινούς στόχους στα πλαίσια των εκπαιδευτικών αναγκών, αλλά και της πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου μας».

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές Κολύβα Κωνσταντία, Λώλα Ιωάννα, Μητσού Αικατερίνη, Οικονομίδου Άννα-Μαρί και ο δ/ντής του Λυκείου Λυκόβρυσης  Μαρμαγγιόλης Ιωάννης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο συγγραφέας του βιβλίου. Επίσης, στην εκδήλωση παρίστατο και η αντιδήμαρχος Πεύκης, Έφη Τσεκούρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet