Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης γιόρτασε τα 10 της χρόνια
Πολιτισμός

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης γιόρτασε τα 10 της χρόνια

Πλήθος φίλων του κινηματογράφου και του πολιτισμού βρέθηκε, παρά το τσουχτερό κρύο, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης ανταποκρινόμενο στην ανοιχτή πρόσκληση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας της.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2006 και έκτοτε με σταθερά βήματα δραστηριοποιείται στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της περιοχής. Αυτό θύμισε η Λέσχη στο κοινό με βίντεο, που προβλήθηκε στην αρχή της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Λέσχης, Έλλη Μήτση, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην πορεία αυτών των χρόνων, τις στιγμές, τις εικόνες, τα πρόσωπα και τα σχέδια.

158 ταινίες (μικρού / μεγάλου μήκους, animation, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) προβλήθηκαν στη διάρκεια των 10 χρόνων, ταινίες, που δεν βρίσκουν εύκολα τον εμπορικό δρόμο διανομής, κάνοντας το κοινό κοινωνό ιστορικών γεγονότων, κοινωνικών θεμάτων και βέβαια της κινηματογραφικής παραγωγής άλλων χωρών. 84 ταινίες ήταν ελληνικής παραγωγής ενώ προβλήθηκαν ταινίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Τσεχία μέχρι την Αργεντινή και το Πράσινο Ακρωτήριο.

«Οι προβολές της Λέσχης καλλιεργούν, ψυχαγωγούν, προβληματίζουν, προσθέτουν», τόνισε η κα Μήτση. Όπως ανέφερε, «η προσπάθεια αυτή, που στηρίζεται κυρίως σε εθελοντική προσφορά, χρειάζεται ηθική στήριξη, ουσιαστική ενδυνάμωση και οικονομική ενίσχυση», ενώ εξέφρασε ευχαριστίες σε όσες και όσους συμμετείχαν λίγο ή πολύ στις δράσεις και το έργο της Λέσχης.

«Πολλές φίλες, πολλοί φίλοι – πια – στηρίζουν τη διάδοση της κινηματογραφικής τέχνης και ενισχύουν αυτή μας την προσπάθεια με πολλούς τρόπους. Σας ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους. Το ευχαριστώ μας δεν είναι απλά μια λέξη, είναι έννοια από καρδιάς και απευθύνεται απόψε σε κάθε μία και καθένα που λίγο ή πολύ συνέβαλε στο αποτέλεσμα της δράσης όλων αυτών των χρόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας η κα Μήτση αναφέρθηκε στο μέλλον λέγοντας ότι: «Σήμερα, καθώς τελειώνει κι αυτή η χρονιά, το 2026 φαντάζει αρκετά μακρινό. Στα επόμενα 10 χρόνια όμως, μπορούμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προσθέτουμε και να δημιουργούμε» αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, που είναι και ενεργό μέλος της Λέσχης, χαιρέτησε την εκδήλωση. Συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης για την ποιοτική προσπάθειά του, της οποίας δήλωσε αρωγός. Κλείνοντας προανήγγειλε τη δημιουργία ανοιχτού θερινού κινηματογράφου, κάτι που χαροποίησε τους πάντες.

Στον κ. Μαυρίδη απονεμήθηκε στη συνέχεια από την πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης αναμνηστική πλακέτα. Ομοίως στους αντιδημάρχους Ευάγγελο Παπανικολάου και Νικόλαο Γκαραβέλα, καθώς και στις δημοτικούς συμβούλους Γεωργία Ποριώτου-Χρούσου και Άννα Ασπραδάκη, που παρευρέθησαν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι σκηνοθέτες Γιάννης Σολδάτος και Ηλίας Ιωσηφίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Ο κ. Καλαντίδης έκανε περιεκτική αναφορά στην προσφορά των Κινηματογραφικών Λεσχών (60 περίπου ανά την Ελλάδα), που αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο παιδείας και πολιτισμού για κάθε πόλη, ενώ ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα λόγια του για την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης. Ο κ. Ιωσηφίδης απευθύνοντας στη συνέχεια χαιρετισμό ανέφερε ότι οι σκηνοθέτες είναι ευγνώμονες στις Κινηματογραφικές Λέσχες, καθώς επιτελούν ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της προβολής ταινιών σε ειδικό κοινό.

Την εκδήλωση «στόλισαν» μουσικά ο γνωστός συνθέτης και εμπνευστής της δημιουργίας Κινηματογραφικής Λέσχης στη Ραφήνα Πλάτων Ανδριτσάκης με την κιθάρα του, η Δάφνη Πανουργιά με τη βελούδινη φωνή της, ο μεγάλος τσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι, Στέλιος Ταχιάτης, ενώ στο κλαρινέτο ήταν η πολλά υποσχόμενη Στεφανία Χαρίση.

Στη συνέχεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Μανόλης Αναγνωστάκης» παρατέθηκε μικρή δεξίωση, με τη στήριξη αλυσίδας super market. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε ταυτόχρονα έκθεση κινηματογραφικού υλικού από το Αρχείο του πρώτου προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης αειμνήστου Χάρη Γκητάκου, με την ευγενή φροντίδα και προσφορά της συζύγου του Αγγελικής και της κόρης του Αλεξάνδρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη και γιος του αειμνήστου βουλευτού Γρ. Λαμπράκης, η προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΕΔΥ Μονάδας Υγείας Αμαρουσίου και πρόεδρος του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «ΘΕΛΩ» Κορίνα Λιούτα, οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Λαζάνης και Λεμονιά Τσαντήλα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης Βίκυ Μάλαμα, ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης Χρήστος Παπαδιαμάντης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» Γιώργος Γαζεπίδης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Αριστοτέλης» Λευτέρης Γιαννουλόπουλος, μέλη των Δ.Σ. των πιο πάνω Συλλόγων και εκπρόσωποι άλλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet