Φόρο τιμής σε Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Γιαννίδη απέτισε το ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Φόρο τιμής σε Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Γιαννίδη απέτισε το ΠΕΑΠ

Μία διαδρομή στα ελληνικά μουσικά μονοπάτια του 20ου αιώνα μέσα από μια ξεχωριστή μουσική παράσταση -φόρο τιμής στους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Κώστα Γιαννίδη, επιμελήθηκε και παρουσίασε το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Τρεις από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, που με τα τραγούδια και τις μουσικές τους έχουν σφραγίσει τη νεότερη ελληνική ιστορία τιμήθηκαν από το ΠΕΑΠ σε μια εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «σταθμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνάει κάθε ενδεχόμενο».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον χαιρετισμό της ανέδειξε για άλλη μια φορά το δημιουργικό αποτέλεσμα που παράγουν τα καλλιτεχνικά τμήματα του ΠΕΑΠ μέσα από, όπως ανέφερε, «την αρμονική σύνθεση των δομών τους» και μάλιστα όπως τόνισε, «όταν αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προαγωγή πολιτισμού μέσα από την ιστορική διαδρομή σπουδαίων Ελλήνων συνθετών που στιγμάτισαν με την παρουσία τους και εξακολουθούν να αποτελούν πρότυπα καλλιτεχνικής έκφρασης».

Στην παράσταση συμμετείχαν η «Brillante Classic Orchestra» και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, καθώς και μέλη της Θεατρικής Ομάδας του ΠΕΑΠ, οι οποίοι κατάφεραν να ταξιδέψουν μουσικά τους θεατές σε στιγμές και στιγμιότυπα που σημάδεψαν τον προηγούμενο αιώνα. Φιλική συμμετοχή είχε η μέτζο σοπράνο Ζωή Απειρανθίτου η οποία λάμπρυνε με την παρουσία της την εκδήλωση. Επίσης στη διεύθυνση ορχήστρας και την ενορχήστρωση ήταν η μαέστρος Κατερίνα Βαφειάδου, ενώ στη σκηνοθεσία και τα κείμενα ο σκηνοθέτης του ΠΕΑΠ Νικόλας Μίχας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet