Ενθουσίασε το αφιέρωμα του ΠΕΑΠ στο ρεμπέτικο
Πολιτισμός

Ενθουσίασε το αφιέρωμα του ΠΕΑΠ στο ρεμπέτικο

Η «οδός Ρεμπέτικου» κατακλύστηκε από κόσμο το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, σε μια μουσικοχορευτική συνάντηση με επίκεντρο το τραγούδι, την ιστορία και το γνήσιο ρεμπέτικο πάθος, με πρωταγωνιστή το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Μέσα από την, κοινώς, αποδεκτή, θεμελιώδη αξία και προσφορά του “ρεμπέτικου τραγουδιού” στο μουσικό στερέωμα της ελληνικής κοινωνίας, μπορούμε να αντλήσουμε γνώση και σοφία» τόνισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Παράλληλα, ανέφερε πως, «το ρεμπέτικο τραγούδι αποτελεί μια μοναδική καταγραφή ενός κομματιού της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και της πολιτιστικής μας παράδοσης», λέγοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί τη «γνήσια έκφραση της λαϊκής ψυχής του Έλληνα και στη σύγχρονη εποχή».

Το ΠΕΑΠ τίμησε τις ιστορικές ρίζες του ρεμπέτικου τραγουδιού μέσα από μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στην ποικιλία των μουσικών ειδών, στην απήχηση των ρεμπέτικων στις λαϊκές μάζες καθώς και στην ανάδειξη όλων των μεγάλων συνθετών που αποτέλεσαν τους εκφραστές και μιμητές των επόμενων μουσικών γενεών. Η παράσταση πλαισιώθηκε από ορχήστρα με μπουζούκι και μπαγλαμαδάκι, με τη συμμετοχή των τμημάτων του ΠΕΑΠ και την άψογη συνεργασία των μελών του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π. Ζήση. Τη διδασκαλία χορών είχαν οι: Μαρία Μπαφαλούκου, Αθανασία Σταυροπούλου και Μαρία Τσώνου.

Το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε με επαινετικά λόγια για τα πολιτιστικά δρώμενα του ΠΕΑΠ, για την ποιότητα και την ποικιλία των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, αναδεικνύοντας, όπως ανέφερε, την ανάγκη διαδημοτικών συνεργασιών με επίκεντρο τον Πολιτισμό.

Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί εκλεκτοί πολίτες του Δήμου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς και φίλοι του ΠΕΑΠ που στηρίζουν με θέρμη κάθε δραστηριότητα στον χώρο του Πολιτισμού και της ελεύθερης έκφρασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet