Το βιβλίο «Σκανταλόπετρα» παρουσίασε το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Το βιβλίο «Σκανταλόπετρα» παρουσίασε το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» παρουσίασαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι εκδόσεις «Διόπτρα».

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη η οποία αναφέρθηκε στο βιβλίο, το οποίο όπως είπε «αποτελεί το αέναο ταξίδι της ζωής. Μιας ζωής που αγγίζει τον θάνατο, τον ξεπερνά και αναζητά την απονομή ηθικής δικαιοσύνης για όλες τις ενοχικές σκιές του παρελθόντος». Και συνέχισε λέγοντας ότι «κάθε κομμάτι της “Οδύσσειας”, όπως θα χαρακτήριζα τη ζωή του πρωταγωνιστή, προκαλεί τον ψυχικό κόσμο του αναγνώστη, καθώς η άριστη γνώση και η άρτια χρήση του πλούτου της ελληνικής γλώσσας κατορθώνει να προσδώσει την ένταση της κάθε σκηνής, της κάθε ανάμνησης, της κάθε μικρής ιστορίας από το χθες». Όπως τόνισε η κα Πατούλη «Το βιβλίο αποκαλύπτει πολλές από τις κρυφές πλευρές της ζωής μας καθώς και διαχρονικά κοινωνικά προβλήματα που αναφύονται μέσα από την ανθρώπινη ψυχή. Προβλήματα όπως η υιοθεσία, η σεξουαλική κακοποίηση, η αιμομιξία, η αυτοκτονία έρχονται στο προσκήνιο κάνοντας όλους μας να αναρωτηθούμε για την παθογένεια της κοινωνικής πραγματικότητας του ΄60». Τελειώνοντας πρόσθεσε ότι «μέσα από την τραγικότητα του μυθιστορήματος αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Βλέπουμε ήρωες να παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό, θύματα να χάνονται στο σκοτάδι και μαζί τους τα μυστικά μιας ένοχης εποχής, σκληρές πλευρές της ζωής που αναμένουν την απόδοση της δικαιοσύνης και την κάθαρση».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη συνδιοργάνωση, ενώ πρόσθεσε ότι «στο ΠΕΑΠ συνεχίζουμε να ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και σύλλογο, σε κάθε ιδιώτη και φυσικό πρόσωπο που θέλει να αξιοποιήσει τους χώρους Πολιτισμού μας επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Για το βιβλίο μίλησαν η διδάσκουσα του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» – ΕΚΠΑ Άννα Μαυρολέων και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος. Αποσπάσματα διάβασαν η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Παναγιώτης Ναρλής. Την παρουσίαση έκλεισε η πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και εθελόντρια της γραμμής SOS Νίκη Ρουμπάνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet