«Café Bagdad» στον Πολυχώρο «Δαγκλή 16»
Πολιτισμός

«Café Bagdad» στον Πολυχώρο «Δαγκλή 16»

Συνεχίζοντας τις δωρεάν προβολές στον Πολυχώρο «Δαγκλή 16», στην Πεύκη, αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στις 19:30, σειρά παίρνει μια κωμωδία του 1987, το «Café Bagdad» (πρωτότυπος τίτλος «Out of Rosenheim»), σε σκηνοθεσία του γερμανού σκηνοθέτη Percy Adlon (Πέρσι Άντλον), σε σενάριο του ίδιου και της συζύγου του Eleonore Adlon (Ελεονόρ Άντλον).

Διασχίζοντας την έρημο Mojave στην νοτιοανατολική Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι φορτηγατζήδες σταματούν για λίγη ξεκούραση και φαγητό σε ένα τρισάθλιο μοτέλ (Bagdad café), το οποίο διευθύνεται από την Μπρέντα. Σ΄ αυτό το μοτέλ αναζητά δωμάτιο για να μείνει προσωρινά η γερμανίδα (από το Rosenheim) τουρίστρια Τζάσμιν, μετά από ένα καυγά με τον σύζυγό της. Η προσωρινή διαμονή γίνεται μόνιμη, αφού η Μπρέντα θα προσλάβει ως υπάλληλο τη Τζάσμιν και όλα αλλάζουν στον μικρόκοσμο του μοτέλ, εξαιτίας του ταπεραμέντου αυτής της στρουμπουλής γερμανίδας με τα άθλια αγγλικά της…

Μια τρυφερή, απλή ταινία γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα τη φιλία μεταξύ των δυο γυναικών που πρωταγωνιστούν. Με απλή κινηματογραφική γραφή, χωρίς σκηνοθετικές ή άλλες καινοτομίες, ο Πέρσι Άντλον επικεντρώνεται στα συναισθήματα, την επικοινωνία και τη συνύπαρξη μιας ποικιλίας ανθρώπων με πολύχρωμους χαρακτήρες. Και αυτό το κάνει με ζεστασιά, τρυφερότητα και χιούμορ.

Πρωταγωνιστούν οι: Marianne Sägebrecht (Μαριάν Ζέγκεμπρεχτ) ως Τζάσμιν, Carol Christine Hilaria Pounder (Τσ. Πάουντερ) ως Μπρέντα, Jack Palance (Τζακ Πάλανς) ως Ρούντι, Christine Kaufmann (Κριστίν Κάουφμαν) ως Ντέμπι, κ.ά.

Η ταινία τιμήθηκε με πρώτα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ η μουσική της (Bob Telson) προτάθηκε για Όσκαρ (1989).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet