Με μια δραματική ταινία τιμήθηκε η Γυναίκα
Κοινωνία

Με μια δραματική ταινία τιμήθηκε η Γυναίκα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕΑΠ» τίμησαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προβάλλοντας δωρεάν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης τη δραματική ταινία του Mohamed Diab «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678».

Τη βραδιά άνοιξε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλη Μήτση που αναφέρθηκε τόσο στην ταινία όσο και στον ρόλο της γυναίκας σήμερα. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης Βίκυ Μάλαμα, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κεντρική θεματική της ταινίας, τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών ως φαινόμενο και στον εν ισχύ σχετικό ελληνικό νομικό πλαίσιο.

Η θεματική της ταινίας ως ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ξεπέρασε κατά πολύ την ίδια την ταινία, η οποία έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα. Η ρεαλιστική καταγραφή του προβλήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών από τον σκηνοθέτη Mohamed Diab θέλει τρεις γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις της σύγχρονης Αιγύπτου να ενώνονται. Έτσι αναδεικνύεται ένα υφιστάμενο εκεί ζήτημα. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται ο δύσκολος αγώνας των τριών γυναικών να υπερβούν την ανδροκρατούμενη κοινωνία και νοοτροπία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet