Παραδοσιακό γλέντι για τα Κούλουμα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Παραδοσιακό γλέντι για τα Κούλουμα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τιμώντας την παράδοση και τον πολιτισμό, γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και εθελοντική προσφορά, σε μια λαμπρή εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί, παραδοσιακούς χορούς αλλά και ένα εργαστήρι κατασκευής χαρταετού που ξετρέλανε τους μικρούς φίλους.

Φέτος το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η καλλιτεχνική ομάδα του «Άσπρου Πιάτου», με επικεφαλής τον τραγουδιστή Αχιλλέα Αγγελόπουλο και τον γνωστό λυράρη Μιχάλη Κατρίνη, η οποία ξεσήκωσε τα πλήθη με τις μουσικές της επιλογές σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, κρατώντας αμείωτο το κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ηλιακό Χωριό), -λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών-, και όχι στο κτήμα Τζερμιά όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Την έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που αψήφησαν τη βροχή και γέμισαν το Πολιτιστικό Κέντρο, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις όπως προστάζει η Ημέρα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης ευχαρίστησε από την πλευρά του τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή. Όπως τόνισε «στις μέρες μας πρέπει να στηρίζουμε τις παραδόσεις μας μέσα από κοινές πρωτοβουλίες».

Η κα Πατούλη από την πλευρά της μίλησε με θερμά λόγια για την ειλικρινή προσπάθεια των εθελοντών του ΠΕΑΠ στην καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και για την προθυμία των επώνυμων και διακριτικών χορηγών να συνεισφέρει ο καθένας όπως μπορεί στην προμήθεια των απαραίτητων σαρακοστιανών εδεσμάτων. Όπως είπε «μας τιμά η αλληλεγγύη όλων στην εκπλήρωση της πολιτιστικής μας προσπάθειας».

Επίσης, η εκπομπή HappyDay του AlphaTV με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή αφιέρωσε χρόνο στις εκδηλώσεις του ΠΕΑΠ, δίνοντας στίγμα σε ζωντανή σύνδεση από τον χώρο συνομιλώντας με την κα Πατούλη και τον κ. Μαυρίδη οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συντελεστές της για την προβολή των Πολιτιστικών Δρωμένων του Δήμου.

Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του ΠΕΑΠ και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας την πιο όμορφη πολιτιστική ατμόσφαιρα, προβάλλοντας μέσα από τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας τα στοιχεία της ελληνικότητας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των διαχρονικών αξιών.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους λέγοντας ότι «τιμώντας τις παραδόσεις μας τιμούμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

Ξιφαράς Γιώργος, «Πατούλης Ιωάννης» – Πλαστικά Είδη, Βασιλόπουλος Πεύκης – σούπερ μάρκετ, Σκλαβενίτης – σούπερ μάρκετ, «Η Κόνιτσα» – Μαρούσι, «Μπαχάρι» – εστιατόριο, «Πιπερίγκος» – εστιατόριο, «Πεύκα» – ταβέρνα, Νιώτης – κρεοπωλείο, «Οικογενειακό» παραδοσιακό μαγειρείο, Ζαφείρης – ζαχαροπλαστείο Λυκόβρυσης, Κάβα Ευβοτρυς, Αφοί Λουγιάκη Ο.Ε, Κοψιαύτης Νικόλαος – ιδιώτης, MAX Stores, LIDL supermarket Λυκόβρυσης, Μουρούτσος supermarket, Βιότυπος, Ντάλια – ζαχαροπλαστείο. Φούρνοι: Βενέτης Λυκόβρυσης, Αναστασόπουλος, Βενέτης Εργοστάσιο, Μήτσης (Πίνδου, Πεύκη), Βαζάκας, Φούρνος Μπέτυ, Βενέτης (δίπλα στο My Market).

Εθελόντριες: Μαρίνα Κίκου (συντονίστρια), Αργυράκη Κασσιανή, Γουρνέλου Έφη, Κεδέ Ζωή, Λουγιάκη Μάρθα, Μαλλά Έλενα, Μικεδη Δέσποινα, Μουρατίδη Μαρία, Πορτολάκη Αναστασία, Σπυροπούλου Ελένη, Χελμη Μαρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet