Ισότιμη πολιτιστική αντιμετώπιση Λυκόβρυσης και Πεύκης ζητεί η Μ. Γώγου
Πολιτισμός

Ισότιμη πολιτιστική αντιμετώπιση Λυκόβρυσης και Πεύκης ζητεί η Μ. Γώγου

Να αντιμετωπίσει ισότιμα από πλευράς πολιτιστικής ανάπτυξης τις δύο Δημοτικές Κοινότητες του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί την πρόεδρο του ΠΕΑΠ η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Κοινωνία Ενεργών Πολιτών. Η κα Μαρία Γώγου, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων ζητεί από την κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη να εντάξει σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου την κατάρτιση μελέτης για την εκτεταμένη ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου Λυκόβρυσης.

Ακολουθεί η επιστολή της κας Μ. Γώγου:

Είναι σε όλους γνωστό και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης ότι το πολιτιστικό κέντρο αυτής της πόλης, από πλευράς εγκαταστάσεων και λειτουργικότητας, βρίσκεται σε κατάσταση που αν δεν ομοιάζει ως σταμάτημα του χρόνου στη δεκαετία του 1980, είναι τουλάχιστον τέτοια ώστε να μην μπορεί να εξυπηρετήσει την πολιτιστική ανάπτυξη που η κοινωνία της Λυκόβρυσης θέλει και μπορεί να επιφέρει και να επιτύχει.

Προς τούτο, οι εκπρόσωποι της παράταξής μας εντός του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ έθεσαν, προ μηνός, θέμα σχετικής συζήτησης σε προσεχή συνεδρίαση για την εξεύρεση πόρων προς την αναβάθμιση και ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης, προκειμένου η πολιτιστική προαγωγή να σταματήσει να είναι τόσο εξόφθαλμα ετεροβαρή ανάμεσα στις δύο πόλεις του Δήμου μας, καθώς επίσης και για να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος και να υπάρξουν οι όροι  για την επανασύσταση της θεατρικής ομάδας Λυκόβρυσης, η οποία από καιρού έχει ουσιαστικά αναστείλει τη δραστηριότητά της.

Δυστυχώς, δεν διακρίναμε μέχρι σήμερα την παραμικρή διάθεση από την πλευρά της διοίκησης του ΠΕΑΠ προς αυτήν την κατεύθυνση, πράγμα που έγινε καταφανές και από τη δυστροπία της κας προέδρου να εισηγηθεί  θετικά για την παραχώρηση 1-2 ωρών εβδομαδιαίως του εν λόγω χώρου για πρόβες προς τη θεατρική ομάδα της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης, έτσι ώστε να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για να επιτευχτεί αυτό εν τέλει.

Με όλα τα παραπάνω και έχοντας ως γνώμονά μας ότι το φορτίο του έργου κάθε αιρετού προσμετράται με την τελική άθροιση των πράξεων και των ενεργειών που άφησαν ικανό δείγμα προσφοράς μετά το πέρας του πολιτικού κύκλου και κατέστησαν τον αιρετό αξιομνημόνευτο, καλούμε την πρόεδρο του ΠΕΑΠ όπως εγγράψει ως τακτικό θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο προσεχές Δ.Σ. την πρόταση των εκεί εκπροσώπων μας, για κατάρτιση σχετικής μελέτης προς την εκτεταμένη ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου Λυκόβρυσης, καθώς και προς την ένταξη του έργου σε σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα και φορείς.

Μόνο τότε και μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι θα υπάρξει έμπρακτο δείγμα ισομερούς προσπάθειας για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Πολιτισμού και στις δύο Δημοτικές μας Κοινότητες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet