Εντυπωσίασε η ομιλία του Β. Γεροντάκου για τη Φωτογραφία
Πολιτισμός

Εντυπωσίασε η ομιλία του Β. Γεροντάκου για τη Φωτογραφία

Ο δάσκαλος φωτογραφίας Βασίλης Γεροντάκος, ως επίτιμος προσκεκλημένος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο των μαθημάτων φωτογραφίας, παρουσίασε μεθόδους, τεχνικές και ανέλυσε τη δική του φιλοσοφία για τη φωτογραφία όπου με απλότητα και αφαίρεση καταφέρνει το ζητούμενο. Δηλαδή το συναίσθημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΕΑΠ «το να πιάσεις τη μηχανή και να πατήσεις το κουμπί, είναι εύκολο. Μετά πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να πεις. Τι είναι φωτογραφία; Τι χρειάζεται μια καλή φωτογραφία; Φως, γεωμετρία, σύνθεση και κυρίως μία δράση… συνήθως. Ακριβές πρώτες ύλες…».

Έχοντας στο επίκεντρο της παρουσίασής του σημαντικές πτυχές της δουλειάς του εντυπωσίασε με τη λιτότητα που τον διακρίνει, δίνοντας ταυτόχρονα πολύτιμες συμβουλές από την εμπειρία του στον χώρο της φωτογραφικής δημιουργίας στους μαθητές του ΠΕΑΠ και σε πολλούς φίλους της φωτογραφίας που παρευρέθηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο επικεφαλής του τμήματος φωτογραφίας του ΠΕΑΠ Διονύσης Κούτσης.

Ο Βασίλης Γεροντάκος σπούδασε Mαθηματικά και Αστρονομία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, φλάουτο στο Αthenaeum Ωδείo και είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη το 2006, 2007, 2009, 2011 και 2015. Έχει επιμεληθεί των εκθέσεων των μαθητών του ως υπεύθυνος του Εργαστηρίου Περιστερίου, των Φωτογραφικών Παραλλήλων, καθώς και τμημάτων που έχει οργανώσει. Έχει παρουσιάσει πληθώρα φωτογράφων σε διάφορα μέρη της Αθήνας, καθώς και στο Μουσείο Μπενάκη, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης. Το 2011 εκδόθηκε το προσωπικό του φωτογραφικό βιβλίο υπό τον τίτλο «Βασίλης Γεροντάκος – Φωτογραφίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet