Πασχαλινά ήθη και έθιμα αναβίωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Πασχαλινά ήθη και έθιμα αναβίωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Εκατοντάδες μαθητές και μέλη του τμήματος Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα Πασχαλινά ήθη και έθιμα της χώρας μας.

Στο λαογραφικό αυτό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σάββατο 23 Απριλίου πλημμύρισε από παραδοσιακά ηχοχρώματα, έθιμα της πατρίδας μας που αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα του κάθε τόπου, με έμφαση τις παραδόσεις και την Ιστορικότητα της Ελλαδικής διαχρονικής ανθρωπογεωγραφίας.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τα ήθη και έθιμα του ΠάσχαΗ πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη σε χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η διατήρηση και η αναβίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί ιστορική και εθνική αναγκαιότητα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η ελληνική κουλτούρα, η λαογραφία και η αδιάλειπτη και διηνεκής πολιτιστική μας παρακαταθήκη εξασφάλισαν την επιβίωση του έθνους μας και την ανάδειξή του διαχρονικά στο διεθνές ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Παράλληλα, συμμετείχαν οι ορχήστρες του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Αντώνη Γαμπιεράκη που συνόδευσαν μουσικά τα παραδοσιακά χορευτικά σχήματα. Οι φορεσιές που χρησιμοποιήθηκαν ανήκαν στην προσωπική συλλογή του κ. Περικλή Κώτση, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε η δασκάλα του ΠΕΑΠ Μαρία Μπαφαλούκου.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων – δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Δημήτρης Κωνστάντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet