Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η πρόεδρος του ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η πρόεδρος του ΠΕΑΠ

Στη σεμνή αλλά και επιβλητική τελετή της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παραβρέθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας) Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργο Πατούλη.

Στον χώρο που ενώνει όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Καλλιμάρμαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η χώρα μας παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016». Στις κερκίδες του ιστορικού χώρου βρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της τελετής συμμετείχε η Παιδική Ολυμπιακή Χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με 300 παιδιά, τα οποία ερμήνευσαν τον Ολυμπιακό, τον Βραζιλιάνικο και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε τελετουργικό από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις ιέρειες που είχε εμπνευστεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα. Τη διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν, που παρέλαβε το Φως του Ολυμπισμού από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο με ένα πλούσιο ρεπερτόριο κλασικών ελληνικών τραγουδιών.

Η κα Πατούλη στο πλαίσιο των επαφών της για την πολιτιστική ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτόν τον Ιερό Χώρο που αποτελεί σύμβολο του Ολυμπισμού και της παγκόσμιας συναδέλφωσης. Σε έναν χώρο με Ιστορία χιλιάδων ετών που μεταλαμπαδεύει μηνύματα διαχρονικών Αξιών, επίκαιρων Ιδεών και κοινωνικών Προβληματισμών, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό πλαίσιο πολιτιστικής ύλης συνυφασμένης με την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία. Ελλάδα Μπορείς ήταν το σύνθημα που όλοι ακούσαμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και οφείλουμε να υιοθετούμε καθημερινά στον στίβο της ζωής».

Στην εξέδρα των επισήμων μεταξύ άλλων ήταν οι υπουργοί Σταύρος Κοντονής, Δημήτρης Μάρδας, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπ. Καπράλος, βουλευτές και Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet