Εντυπωσίασε η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ ερμηνεύοντας «Ταρτούφο»
Πολιτισμός

Εντυπωσίασε η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ ερμηνεύοντας «Ταρτούφο»

Τη θεατρική παράσταση «Ταρτούφος» του Μολιέρου, από τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αρκετοί πολίτες το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Ο Μολιέρος γράφει τον «Ταρτούφο» το 1664, επιτίθεται στους θρησκόληπτους και προκαλεί την έντονη κριτική και τις αντιδράσεις μέρους της Αυλής πριν ακόμη γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση. Μετά την παρουσίασή του ξεσπά μεγάλη αγανάκτηση, που ανάγκασε τον βασιλιά Λουδοβικό ΙΔ΄ να απαγορεύσει επίσημα κάθε παρουσίαση του έργου. Όταν η «παλαιά αυλή» αποδυναμώνεται, ο «Ταρτούφος» ξαναπαίζεται και γίνεται τεράστια επιτυχία, που έως τις μέρες μας ανεβαίνει αδιάλειπτα στις σκηνές όλου του κόσμου.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη σε χαιρετισμό της στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση του έργου ευχαριστώντας τον Νικόλα Μίχα για την άψογη σκηνοθετική επιμέλεια, τους συντελεστές και ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας του ΠΕΑΠ για τη δημιουργία πολιτισμού και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζουν κάθε φορά τις παραστάσεις. Η κα Πατούλη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ειλικρινή στήριξή που παρέχουν, όπως ανέφερε, σε όλη την πολιτιστική και πλουραλιστική προσπάθεια του ΠΕΑΠ μέχρι σήμερα, ενώ δεν παρέλειψε να τους προσκαλέσει στο 39ο Φεστιβάλ Παιδιού στις 27, 28 & 29 Μαΐου, στο Άλσος Βαρβαρέσου, που αποτελεί θεσμό για τα δρώμενα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αναδεικνύοντας φέτος ακόμη περισσότερο τον σπουδαίο παιδαγωγικό και πολιτιστικό του ρόλο.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας και ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Γκαραβέλας.

Η παράταση «Ταρτούφος» θα ανέβει και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης.

Συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ντέμη Αντωνοπούλου, Ανδρέας Αραπογιάννης, Βιβή Βαρβεράκη, Νίκος Βλάχος, Σοφία Βόκα, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Νεκτάριος Καλαϊτζάκης, Αλεξάνδρα Κατσιαβάρα, Βασίλης Μάραντος, Αλέξανδρος Μπούρας, Αθηνά Σαρδέλη, Γιάννης Τσούτσος.

Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυάννα Βλατή.

Χορογραφίες – Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Ψυλλάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet