Καθήλωσε το κοινό η παράσταση «Ευμενίδες»
Πολιτισμός

Καθήλωσε το κοινό η παράσταση «Ευμενίδες»

Την αρχαία τραγωδία «Ευμενίδες» του Αισχύλου παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Την παράσταση ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «η επαφή με τον τραγικό λόγο, η αμεσότητα της απόδοσης του έργου μέσα από την προσέγγιση των αρχετυπικών καταστάσεων σε συνδυασμό με τη σκηνοθετική επιμέλεια και το ταλέντο των ηθοποιών δημιούργησαν στον θεατή συναισθήματα καθηλωτικής γοητείας για την ακμάζουσα κλασική εποχή».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο των συντελεστών της θεατρικής ομάδας σημειώνει ότι: «Με όχημα τον πλουραλισμό και την αναβάθμιση των πολιτιστικών μας δρωμένων στοχεύουμε στην ανάδειξη της ποιοτικής ψυχαγωγίας μέσα από πρωτοβουλίες που προσφέρουν υψηλά ιδανικά και μεταδίδουν την πνευματική δύναμη του θεάτρου στο θεατή. Στη θεατρική πράξη αναδεικνύονται όλες οι τέχνες οι οποίες μπορούν να εμπνεύσουν και να εκφράσουν την Κοινωνία, σφυρηλατώντας υγιή πρότυπα πολιτιστικών αντανακλαστικών».

Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.

Το έργο θα παρουσιασθεί και πάλι το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στο θεατράκι της πλατείας Ελευθερίας στη Λυκόβρυση (Υακίνθων & Ρίμινι).

Συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας

Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυάννα Βλατή  

Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή

Κίνηση-Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Ψυλλάκης

Αθηνά: Ντέμη Αντωνοπούλου  

Ορέστης: Βασίλης Μάραντος

Απόλλωνας: Νικόλας Μίχας   

Κλυταιμνήστρα: Αθηνά Σαρδέλη  

Προφήτισσα: Σοφία Βόκα

Χορός Ευμενίδων (αλφαβητικά): Όλγα Αβραμίδου, Νάγια Βλάχου, Ελένη Λέκκα, Έλλη Μαμούνα, Αυγή Μάσχα, Χρυσάνθη Μπεκύρου, Γενοβέφα Παυλίδου, Φωτεινή Πικραμένου.

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Βενάρδος, Νίκος Βλάχος, Θωμάς Μπουραντάς, Αλέξανδρος Μπούρας, Γιάννης Τσούτσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet