Οι «Ευμενίδες» συγκλόνισαν το κοινό της Λυκόβρυσης
Πολιτισμός

Οι «Ευμενίδες» συγκλόνισαν το κοινό της Λυκόβρυσης

Την τραγωδία «Ευμενίδες», από την τριλογία Ορέστεια του Αισχύλου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετοί πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στο ανοιχτό θεατράκι της Λυκόβρυσης (πλατεία Ελευθερίας), από τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο των συντελεστών της θεατρικής ομάδας συνεχάρη τους ηθοποιούς που με το ταλέντο τους και τη σκληρή δουλειά κατάφεραν, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «να συγκριθούν με κορυφαίους επαγγελματίες – καλλιτέχνες σε ένα τόσο δύσκολο θεατρικό είδος». Όπως τόνισε η ίδια «οι συντελεστές της Ομάδας συγκλόνισαν το κοινό με την εξαιρετική υποκριτική τους ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια από τον Νικόλα Μίχα έφερε σε αρμονική επαφή την αριστοτελική κάθαρση με τους θεατές κάνοντας να συνειδητοποιήσουν τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων του τραγικού λόγου, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις προσωπικές τους Ερινύες σε Ευμενίδες». Παράλληλα η κα Πατούλη πρόσθεσε: «Ως ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ στοχεύουμε στην ανάδειξη της ποιοτικής ψυχαγωγίας μέσα από πρωτοβουλίες που προσφέρουν υψηλά ιδανικά και μεταδίδουν την πνευματική δύναμη του θεάτρου στον θεατή. Στη θεατρική πράξη αναδεικνύονται όλες οι τέχνες οι οποίες μπορούν να εμπνεύσουν και να εκφράσουν την Κοινωνία, σφυρηλατώντας υγιή πρότυπα πολιτιστικών αντανακλαστικών».

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Παπανικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Δημήτριος Κωνστάντος, εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.

Συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας

Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυάννα Βλατή

Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή

Κίνηση-Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Ψυλλάκης

Αθηνά: Ντέμη Αντωνοπούλου

Ορέστης: Βασίλης Μάραντος

Απόλλωνας: Νικόλας Μίχας

Κλυταιμνήστρα: Αθηνά Σαρδέλη 

Προφήτισσα: Σοφία Βόκα

Χορός Ευμενίδων (αλφαβητικά): Όλγα Αβραμίδου, Νάγια Βλάχου, Ελένη Λέκκα, Έλλη Μαμούνα, Αυγή Μάσχα, Χρυσάνθη Μπεκύρου, Γενοβέφα Παυλίδου, Φωτεινή Πικραμένου.

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Βενάρδος, Νίκος Βλάχος, Θωμάς Μπουραντάς, Αλέξανδρος Μπούρας, Γιάννης Τσούτσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet