«This is England» στον Πολυχώρο «Δαγκλή 16»
Πολιτισμός

«This is England» στον Πολυχώρο «Δαγκλή 16»

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21 Μαρτίου, καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1966), ο Πολυχώρος «Δαγκλή 16» στην Πεύκη προβάλλει την ταινία «This is England» («Αυτή είναι η Αγγλία»), την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της «Ταινίας των εφτάμισυ».

Ώρα έναρξης: 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία από τον Πολυχώρο «Δαγκλή 16»

Δημιουργία του Άγγλου σκηνοθέτη, συγγραφέα και ηθοποιού Shane Meadows (Σέιν Μέντοους), παραγωγής 2006.

Καλοκαίρι στην Αγγλία του 1983, της Θάτσερ, του πολέμου των Φόκλαντ και της υψηλής ανεργίας. Ο Σον, δωδεκάχρονο παιδί μιας φτωχής οικογένειας που έχει χάσει τον πατέρα του στον πόλεμο, τριγυρνάει στο Γιορκσάιρ χωρίς φίλους και διωγμένος από το σχολείο του. Εύκολη λεία για την τοπική συμμορία των σκίνχεντ και ακροδεξιών, η οποία θα τον κάνει να νιώσει ότι επιτέλους ανήκει κάπου.

Άψογος γνώστης της εποχής και της κοινωνικής τάξης που απεικονίζει, ο Σέιν Μέντοους αποφεύγει να κριτικάρει τον νεαρό και αδύναμο ήρωά του, προτιμώντας να εντάξει την προσωπική του ιστορία στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικών ταραχών που προκάλεσε η πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ. Στη χώρα μας σήμερα υπάρχουν πολλές από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που υπήρχαν στην Αγγλία της Θάτσερ, για παρόμοιους στρατούς τύπου σκίνχεντ που εύκολα μετατρέπονται σε φασιστοειδή που προκαλούν τον φόβο και τρόμο των μεταναστών και όχι μόνο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Thomas Turgoose (Τόμας Τουργκοόσε, ως Shaun), Stephen Graham (Στίβεν Γκράχαμ, ως Combo), Jo Hartley (Τζο Χάρτλεϋ, ως Cynth), Andrew Shim (Άντριου Σιμ, ως Milky), Vicky McClure (Βίκυ Μκλουρ, ως Loi), κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet