Π. Καμάρας – Δ. Φωκιανός: Διαστρέβλωση της αλήθειας για την κεντρική πλατεία από τον Γ. Θεοδωρακόπουλο
Λυκόβρυση - Πεύκη

Π. Καμάρας – Δ. Φωκιανός: Διαστρέβλωση της αλήθειας για την κεντρική πλατεία από τον Γ. Θεοδωρακόπουλο

Για «διαστρέβλωση της αλήθειας» που αφορά στην κατασκευή της κεντρικής πλατείας Πεύκης (πλατεία Πέρρου) από πλευράς του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου κάνουν λόγο σε κοινή παρέμβασή τους οι πρώην δήμαρχοι Παύλος Καμάρας και Δημήτρης Φωκιανός.

Μετά την πρώτη κοινή παρέμβασή τους για το θέμα αναπτύχθηκε δημόσιος διάλογος και, μεταξύ άλλων, απάντησε και ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος.

Με αφορμή την απάντηση αυτή, οι κ.κ. Π. Καμάρας και Δ. Φωκιανός κάνουν λόγο για «συκοφάντηση» από μέρους του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλουςτων πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και για «ανεπάρκεια» του ιδίου.

Ακολουθεί η κοινή παρέμβαση:

Με κοινή παρέμβασή μας, θελήσαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους δημοτικούς συμβούλους, κυρίως, για το ιστορικό των ενεργειών μας απόκτησης του οικοπέδου (έκτασης 3,5 περίπου στρεμμάτων) και ωρίμανσης του έργου «Κεντρική πλατεία – Πράσινο – Υπόγειο γκαράζ» στο Ο.Τ. 25 στην καρδιά της Πεύκης, τις περιόδους που είχαμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου.

Όπως επίσης, γνωστοποιήσαμε τις απόψεις μας για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του συνόλου του έργου, απαραίτητου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας.

Άνοιξε, ως ήταν αναμενόμενο, ένας δημόσιος διάλογος.

Σ’ αυτόν υπήρξαν «άμεσες» ή «έμμεσες» παραδοχές που τεκμηριώνουν, εκτός των αδιάσειστων δικών μας εκτεθέντων στοιχείων, την αλήθεια των ισχυρισμών μας.

Όπως υπήρξαν και μικρόψυχες τοποθετήσεις ακύρωσης της πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειάς μας.

Μιας προσπάθειας που, δυστυχώς, εκτός από το όραμα για το μέλλον, μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για την πόλη (που μπορεί να έχουν όλοι και μάλιστα ανέξοδα, με άρθρα ή καταγγελίες ) περνά και από «διαχειριστικές» διαδικασίες που «αραδιάσαμε» στην επιστολή μας. Διαδικασίες οι οποίες κρύβουν ώρες δουλειάς και ψυχοφθόρου αγώνα με τη γραφειοκρατία της ελληνικής πραγματικότητας (κάτι που κάνουν λίγοι).

Δεν έχουμε καμία διάθεση να αντιπαρατεθούμε με οποιονδήποτε.

Ιδιαίτερα με τον Θεοδωρακόπουλο, όπου η διαστρέβλωση της αλήθειας, η συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και η παροιμιώδης ανεπάρκειά του έχει πλέον καταγραφεί στο πρόσωπό του πλήρως, από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.

Άλλωστε τα αλλεπάλληλα «ραπίσματα» που έχει λάβει σε τρεις τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις, και που τον έχουν καταστήσει «μόνιμο γραφικό υποψήφιο», τα λένε  όλα.

Δύο μόνο μικρές αναφορές στην απάντηση λίβελλό του.

Το να αφήσεις να καταστεί οριστική μια παράλογη και ατεκμηρίωτη  απόφαση Δικαστηρίου, που εκδόθηκε επί των ημερών σου (2007) και αύξησε την πρωτόδικη τιμή απαλλοτρίωσης κατά 50% (περίπου) επιβαρύνοντας Δήμο και περίοικους κατά 900.000 περίπου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΣ δεν συνιστά «χαλαρή» υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου, όπως επιεικώς αναφέραμε, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ.

Και δεύτερον όταν σε «ξεμπροστιάζουν» τρίτοι, ότι δηλαδή:

α) παρά τη διαβούλευση των δημοτών, β) παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., γ) παρά το απαλλοτριωμένο οικόπεδο και τις προμελέτες που παρέλαβες από τον προκάτοχό σου, ως και την εξασφάλιση του ποσού των 80.000 (αλήθεια τι γίνανε;) για την τεχνική υποστήριξη της δημιουργίας γκαράζ κάτω από την πλατεία… για τα οποία τρία και μισό χρόνια δεν έκανες απολύτως τίποτα… Αλλά ακόμα και τη δική σου σύμφωνη γνώμη!!! Και να προσπαθείς στο τέλος της θητείας σου να ξεγελάσεις νομάρχη και Νομαρχιακό Συμβούλιο, ερήμην του Δ.Σ. για να σπαταλήσεις εκατομμύρια, σε παράνομες αναπλάσεις καρικατούρα (με ιδιωτικές πρασιές κ.λπ.) μήπως και υποκλέψεις πάλι την ψήφο των δημοτών (κάτι που απέτρεψαν δημότες και φορείς)… Και το αποκορύφωμα να συνεχίζεις να κατηγορείς άλλους για απώλεια κονδυλίων…

  • Αναρωτιόμαστε πώς να ονομάσουμε τέτοια φαινόμενα. Πολιτική αγυρτεία ή πολιτικό ευτελισμό;

Κατά τα άλλα, από εδώ και έπειτα η μπάλα είναι στους υπεύθυνους εκλεγμένους!

Εναπόκειται στη δημοτική Αρχή και στους δημοτικούς συμβούλους να κρίνουν και να πράξουν για να γίνει το μεγάλο έργο πραγματικότητα!

Κρινόμενοι για αυτές τις πράξεις τους ή και τις ολιγωρίες τους από τους ψηφοφόρους τους αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet