Βραβεύτηκε ο… Αθλητισμός
Αθλητισμός

Βραβεύτηκε ο… Αθλητισμός

Δύο Ιταλούς αθλητές, κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς αθλητικής σκηνής, τον GianPaolo Montali, που έχει διατελέσει προπονητής στην Εθνική Ανδρών Βόλεϊ και στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Alessandro Costacurta, βράβευσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους της πόλης και του λαού του Αμαρουσίου για τη σημαντική προσφορά τους στον παγκόσμιο αθλητισμό. Στην τιμητική αθλητική εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος θεατών στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της Κοκκινιάς, βραβεύτηκαν, επίσης, για την προσφορά τους στο αθλητικό γίγνεσθαι του Αμαρουσίου διακεκριμένοι αθλητές που ζουν και ενεργούν στο Μαρούσι, από τους τοπικούς συλλόγους, καθώς και παλαίμαχοι αθλητές της πόλης.

Η βράβευση των δύο Ιταλών αθλητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Μαρούσι ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς τους στον αθλητισμό, αλλά και για την αγάπη τους προς την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, φιλελληνικά αισθήματα που διατυπώνουν με κάθε ευκαιρία. Μία τέτοια ευκαιρία αποτέλεσε και η συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει λίγο νωρίτερα στο δημαρχείο της πόλης, στην οποία εκτός από τη χαρά που εξέφρασαν που βρίσκονται εκ νέου στην Ελλάδα, από μικροφώνου συνέταξαν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο σπίτι τους.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Βραβεύουμε σήμερα δύο εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού που έλαμψαν και ξεχώρισαν σε παγκόσμιο επίπεδο στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ. Βραβεύουμε, επίσης, δύο ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα, τους Έλληνες και με την πόλη μας, το Μαρούσι. Τιμούμε δύο ανθρώπους που δηλώνου σύμμαχοι στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αποκατάσταση μίας “κλοπής” πολιτιστικής ιδιοκτησίας, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Είναι ιδιαίτερη τιμή μας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να βρίσκονται ανάμεσά μας ώστε να έχουμε τη χαρά να τους πούμε το δικό μας μπράβο και ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά τους στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι».

Οι δύο αθλητές Alessandro Costacurta και GianPaolo Montali ευχαρίστησαν θερμά τον δήμαρχο για τον τιμητικό έπαινο αλλά και όλους τους Μαρουσιώτες για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία καταθέτοντας για ακόμη μία φορά τα φιλικά αισθήματα προς τη χώρα μας και τους Έλληνες.

Τιμητικό έπαινο απένειμε κ. Γ. Πατούλης και στον Μαρουσιώτη Στέφανο Μπαλαφούτη, τον Έλληνα που ζει και δραστηριοποιείται με τον αθλητισμό στο εξωτερικό και  ο οποίος συνόδευσε τους δύο κορυφαίους αθλητές στο Μαρούσι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, τιμήθηκαν, επίσης, οι συμπολίτες μας αθλητές με σημαντικές ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις Άγη Κασούμη, Νίκη Γκαβέρα, Γιώργος Κασναφέρης, Γιάννης Φάκας.

Για την προσφορά τους στον αθλητισμό της πόλης τιμήθηκαν και παλαίμαχοι αθλητές, άνθρωποι που προσέφεραν νίκες τα προηγούμενα χρόνια και δεν σταμάτησαν ποτέ να προσφέρουν στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μέσα από την εμπειρία και τη δράση τους όπως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου.

Τιμήθηκαν, επίσης, αθλητές από διάφορους συλλόγους της πόλης που κάνουν το Μαρούσι υπερήφανο με τις επιτυχίες τους, καθώς και οι πρόεδροι αθλητικών συλλόγων της πόλης, που μέσα από τις προσπάθειές τους έχουν καταφέρει να μεταδώσουν στα νεότερα παιδιά την αγάπη τους για τον αθλητισμό δημιουργώντας τα φυτώρια των νέων αθλητών που δοξάζουν το Μαρούσι και την Ελλάδα με τις διακρίσεις τους.

Παρόντες στην αθλητική αυτή γιορτή ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιώργος Ζήκος, Ελένη Λέκκα και Μιχάλης Αγγέλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet