Εκατοντάδες δρομείς στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι
Αθλητισμός

Εκατοντάδες δρομείς στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας γεύτηκαν τη χαρά του αθλητισμού συμμετέχοντας στους 6ους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης- Olympians Run International» του Δήμου Αμαρουσίου, τιμώντας το Μαρουσιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρο Λούη και στέλνοντας μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.           

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Οι αγώνες αυτοί αφορούν όχι μόνο το Σπύρο Λούη, αλλά την καινούργια ιδέα των Olympians. Μέσα από τους Συλλόγους των Αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλα τα αθλήματα, αλλά και του Αθλητικού Συλλόγου “Ευεξία” δημιουργήσαμε τη διοργάνωση διεθνών αγώνων 5 και 10 χλμ. αλλά και 2,5 χλμ για οικογένειες και παιδιά.

»Είναι σίγουρο ότι αυτή οι αγώνες συνδέονται και με την κοινωνική προσφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Ατόμων με αναπηρίες, αλλά και στη “Δύναμη Προσφοράς”, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την ενίσχυσή τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους και όλες για τη συμμετοχή σας και να πω ότι η νίκη ανήκει σε όλους μέσα από τη συμμετοχή».                              

Κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής στην κατηγορία των Κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, ως πρεσβευτής του Μεγάλου Χορηγού των Αγώνων Kinder+ SPORT προέτρεπε τους μικρούς αθλητές να βάλουν με θετική διάθεση την κίνηση και την άθληση στη ζωή τους, προωθώντας με την παρουσία του τις αξίες του αθλητισμού που ο ίδιος και το πρόγραμμα Kinder + SPORT της Ferrero πρεσβεύουν.       

Τιμητική ήταν η παρουσία της πρωταθλήτριας και κατόχου του ρεκόρ Ελλάδας στο Μαραθώνιο Δρόμο Μαρίας Πολύζου και της Ομάδας της «Marathon Team Greece By Maria Polyzoy, της προέδρου του Ομίλου για UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη και εκπροσώπων από το «Όραμα Ελπίδας» Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων στους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων ανά κατηγορία απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον Ευάγγελο Κάββαλο. Στην αθλητική διοργάνωση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ελένη Λέκκα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Κατερίνα Ιωάννου, καθώς και η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τους δεκάδες εθελοντές που με τη συνδρομή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των αγώνων και ειδικότερα: Τους αθλητές από την Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου, τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, το νοσοκομείο ΙΑΣΩ που προσέφερε επανδρωμένο ασθενοφόρο με γιατρό αναισθησιολόγο.     

Επίσης, τους χορηγούς ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Kinder+SPORT, τους Υποστηρικτές Amstel free, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΑΥΡΑ» και τους Χορηγούς Επικοινωνίας ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, ΕΡΑ1, ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδας, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, KISS FM, ACTION 24, Sport 24, RunningNews.gr, SportDay, iRun, SportEvent.

Μέρος των εσόδων από τους Αγώνες θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την υποστήριξη των ορφανών παιδιών υπό τη σκέπη του πατέρα Αντώνιου και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Ατόμων με αναπηρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και στη «Δύναμη Προσφοράς» που προωθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet