Ερώτηση Λ. Μαγιάκη προς δήμαρχο Αμαρουσίου για τη μίσθωση σε ιδιώτη του τένις στο ΟΑΚΑ
Φωτογραφία: oaka.com.gr
Αθλητισμός

Ερώτηση Λ. Μαγιάκη προς δήμαρχο Αμαρουσίου για τη μίσθωση σε ιδιώτη του τένις στο ΟΑΚΑ

Ερώτηση προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου απευθύνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λευτέρης Μαγιάκης σχετικά με την ανάθεση στην κοινοπραξία ΣΤΑΔΙΟ 2020 Α.Ε. της μίσθωσης των εγκαταστάσεων του τένις στο ΟΑΚΑ έναντι μηνιαίου μισθώματος 18.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιάκης ρωτά να μάθει εάν ο δήμαρχος Αμαρουσίου έχει την πρόθεση να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου αυτό να αποφασίσει για τη θέση που θα πάρει ο Δήμος στην επικείμενη συνεδρίαση που του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, όπου θα συζητηθεί η συγκεκριμένη μίσθωση.

Στο ερώτημά του ο κ. Μαγιάκης αναφέρει αναλυτικά:

«Με διαδικασίες fast track αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για τη μίσθωση των εγκαταστάσεων του τένις του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 35 χρόνια(!!!) η κοινοπραξία ΣΤΑΔΙΟ 2020 Α.Ε., με μηνιαίο μίσθωμα 18.000 ευρώ και υποχρέωση εκτέλεσης επενδύσεων 7.000.000 ευρώ.

Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε κατατέθηκε μία και μοναδική προσφορά δεδομένου ότι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία πληρούσε τον όρο της προκήρυξης, ο προσφέρων να έχει διετή εμπειρία στη διαχείριση παρόμοιων δομών.

Οι αντιδράσεις γι’ αυτό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι έντονες.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΚΑ αποφάσισε να καταγγείλει την φωτογραφική διαδικασία και ανακοίνωσε πως θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για την ακύρωση του διαγωνισμού.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Σπύρος Ζαννιάς, με επιστολή του ζήτησε από τον ορόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο να τεθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη στην προσεχή Ολομέλεια της ΕΟΕ την 29η Μαρτίου.

Δεδομένου ότι:

  • Το ΟΑΚΑ αποτελεί περιουσία του Ελληνικού λαού και δεν είναι δυνατόν να παραχωρείται σε ιδιώτες και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος,
  • Η επένδυση των επτά εκατομμυρίων είναι, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζόμενων, ασαφής, όχι μόνο στον τρόπο που θα γίνει, αλλά ακόμα και στο ποιος θα την επωμιστεί τελικά,
  • Είναι πιθανόν να ανεγερθούν εντός του χώρου του ΟΑΚΑ κτήρια με υπερτοπικές χρήσεις που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την περιοχή περιβαλλοντικά και θα οξύνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη οξυμένες κυκλοφοριακές συνθήκες,

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ:

Αν ύστερα από τα ανωτέρω, αλλά και κατόπιν των έντονων ενστάσεων και αντιδράσεων που έχουν δημόσια κατατεθεί, θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί  η θέση του Δήμου στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ για την επικύρωση της απόφασης της επιτροπής διαγωνισμού, που ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Στάδιο 2020 Α.Ε.

15-3-2022

Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος

Λ. Μαγιάκης

Επικεφαλής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet