«Κόστισαν» αμυντικό μπλακ-άουτ και ριμπάουντ στη Νίκη Αμαρουσίου
Αθλητισμός

«Κόστισαν» αμυντικό μπλακ-άουτ και ριμπάουντ στη Νίκη Αμαρουσίου

Την ήττα υπέστη η Νίκη Αμαρουσίου στο γειτονικό ντέρμπι με τον Προμηθέα Χαλανδρίου με 77-83, όπου «πλήρωσε» την αμυντική… ασυνέπεια του δευτέρου ημιχρόνου, όπως και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ελέγξει τον τομέα των ριμπάουντ, χάνοντας πλέον υπερπολύτιμο έδαφος εν όψει της συνέχειας…

Η ομάδα του Αμαρουσίου ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και είχε ελαφρά υπεροχή έναντι του αντιπάλου της, διατηρώντας μάλιστα μικρό προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου (24ο λεπτό). Ωστόσο, η συνέχεια εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά για τον προπονητή Γιώργο Κωλέτση και τους παίκτες του, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και έπειτα παρουσίασαν έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού, κατά κύριο λόγο στα αμυντικά τους καθήκοντα. Έδωσαν, έτσι, την ευκαιρία στον Προμηθέα να κάνει το παιχνίδι του και να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να ευστοχήσει σε μεγάλα σουτ τριών πόντων -συστατικό βασικότατο στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Χαλανδρίου- και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Συν τοις άλλοις, χάθηκε και ο έλεγχος των ριμπάουντ για τη Νίκη, στοιχείο καθοριστικό για την τελική έκβαση του ματς (χαρακτηριστικό τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι φιλοξενούμενοι!).

Η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική για τη Νίκη, αφού όχι μόνο εξανεμίστηκαν οι 4 πόντοι διαφοράς του 20ου λεπτού, αλλά ο Προμηθέας κατόρθωσε να βρεθεί και με 5 πόντους μπροστά, με το πέρας 30 λεπτών αγώνα. Το προβάδισμα έμεινε μέχρι τέλους στα χέρια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μάλιστα το διεύρυναν ακόμη και +12 (62-74) στο 34΄ με διαδοχικά τρίποντα, παρά την ύστατη προσπάθεια των παικτών της Νίκης Αμαρουσίου να αντιστρέψουν την κατάσταση, που μείωσαν, αλλά δίχως αντίκρισμα…

Διαιτητές: Καραβίτης, Διμπινούδης.

Δεκάλεπτα: 20-18, 39-35, 58-63, 77-83

Νίκη Αμαρουσίου (Κωλέτσης): Αποστολόπουλος 11 (5 ασίστ), Τσέκενης Γ., Κατωπόδης 4 (8 ριμπ.), Παβλίσεβιτς 26 (3 τρίπ., 3 ασίστ), Κοντογιάννης 8 (3 ριμπ.), Γεωργακόπουλος 4, Γιατράκος 2, Τσέκενης Α., Μούγιος 13 (5 ριμπ.), Μαύρος 9 (5 ριμπ.).

Προμηθέας Χαλανδρίου (Νικητόπουλος): Μιμάνι, Καραθανασόπουλος Θ. 4 (1), Καραθανασόπουλος Α. 3, Σπετσιέρης 5 (1), Λοΐζος 9, Τασιόπουλος 23 (3), Καρούζος 16 (3), Σαμιώτης, Βαρσαμούλης 9, Ρώσσης, Μαλούκος 14.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet