Ν. Παπανικολάου και Γ. Αθανασούλας φορούν τη φανέλα του ΑΣΕ Δούκα
Αθλητισμός

Ν. Παπανικολάου και Γ. Αθανασούλας φορούν τη φανέλα του ΑΣΕ Δούκα

Οι Νίκος Παπανικολάου και Γιάννης Αθανασούλας είναι τα δύο νέα αποκτήματα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα.

Ο 32χρονος (1/6/1985) power forward Παπανικολάου, με ύψος 2.05μ., διαθέτει μεγάλη εμπειρία από την πολυετή παρουσία του σε ομάδες της Basket League κι αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη του Ψυχικού στο περσινό (2016-17) πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.

Η «ταυτότητα» του Ν. Παπανικολάου

Γεννημένος στη Κω, ξεκίνησε το μπάσκετ στον τοπικό Ηρακλή 2000, πριν κάνει το άλμα στην καριέρα του και βρεθεί στην ΑΕΚ. Στην «Ένωση» υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο και σε ηλικία μόλις 16 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Basket League. Έναν χρόνο αργότερα το έπραξε και για την Euroleague. Στην ΑΕΚ παρέμεινε πέντε χρόνια, έως ότου το καλοκαίρι του 2007 αποχωρήσει για χάρη του Ιλισιακού. Στην ομάδα των Ιλισίων είχε συμπαίκτη τον Γιάννη Αθανασούλα και μαζί τη βοήθησαν να ανέβει στην πρώτη κατηγορία το 2009 και μία σεζόν μετά, να παραμείνει σε αυτή.

Η αγωνιστική περίοδος 2010-2011 τον βρήκε εκ νέου στην ΑΕΚ και η επόμενη στο Ρέθυμνο. Το καλοκαίρι του 2012 άφησε την Κρήτη για λογαριασμό του Πανελευσινικού και από το 2013 μέχρι τη περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Ψυχικού. Με τους «σκίουρους» – κι έχοντας συμπαίκτη τον Θωμά Νίκου – ο Παπανικολάου αγωνίστηκε και στα 30 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και συνέβαλε τα μέγιστα στην εξασφάλιση της παραμονής τους. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 389 πόντους (13 π. κατά μέσο όρο) και πρώτος ριμπάουντερ (6ος στο πρωτάθλημα, με 210) και 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Νίκος Παπανικολάου υπήρξε μέλος όλων των «μικρών» Εθνικών ομάδων. ενώ έχει συμμετάσχει με τα εθνικά χρώματα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα (2009) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων της Βραζιλίας (2011), κατακτώντας και στις δύο περιπτώσεις το ασημένιο μετάλλιο.

Νίκος Παπανικολάου: Με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας

Στις πρώτες δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕ  Δούκα ο Ν. Παπανικολάου τόνισε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα που ανήκω σε έναν σύλλογο που γνωρίζω καλά ότι διαθέτει υποδειγματική οργάνωση και που οι βλέψεις του είναι υψηλές. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τόσο τον κόουτς όσο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και θέλω να είναι σίγουροι ότι θα παλέψουμε  μέσα στο παρκέ.

»Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι υψηλοί και μπορεί να επιτευχθούν μόνο με σκληρή και ομαδική δουλειά και με προσήλωση. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία και να ενσωματωθώ».

Παίκτης με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ο 30χρονος (21/1/1987) forward Αθανασούλας αναμένεται να προσφέρει ακόμα περισσότερη εμπειρία στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων και να τη βοηθήσει να υλοποιήσει τους στόχους της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η «ταυτότητα του Γ. Αθανασούλα

Ο Γιάννης Αθανασούλας ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Άρη Πετρουπόλεως και το ταλέντο του, δεν άργησε να τον «στείλει» στην ΑΕΚ. Στην «Ένωση» υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και με τη φανέλα της αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2005-2007). Στην πρώτη σεζόν έπαιξε σε μόλις τρία παιχνίδια της Basket League και σε ένα της Euroleague, ενώ τη δεύτερη, μέτρησε έξι εγχώριες συμμετοχές και τέσσερις στο EuroCup.

Στην συνέχεια της καριέρας αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό (2007-2010), τον οποίο βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία, για να τον βρει η επόμενη τετραετία στον Πανιώνιο (2010-2014). Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Basket League (2012-2013 & 2013-2014), ενώ έφτασε μέχρι τους Last-32 του EuroCup (2013-2014).

Η περίοδος 2014-2015 τον βρήκε στην Ελευσίνα και τον Πανελευσινιακό και η επόμενη στην Πάτρα, για χάρη του Απόλλωνα. Ένας σοβαρός τραυματισμός, όμως, του στέρησε σχεδόν όλη την σεζόν, αλλά τον ξεπέρασε και όντας απόλυτα υγιής, επέστρεψε στα παρκέ την αμέσως επόμενη χρονιά.

Με το Λαύριο αγωνίστηκε και στα 26 παιχνίδια της regular season και με 5,3 πόντους κατά μέσο όρο, 2,4 ριμπάουντ και μία ασίστ, το βοήθησε να πάρει μέρος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στα playoffs.

Γιάννης Αθανασούλας: Ο ΑΣΕΔ ανεβάζει συνέχεια τον πήχη…

Αναφορικά με τη μεταγραφή του, ο Γιάννης Αθανασούλας δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΑΣΕ Δούκα διότι πρόκειται για ένα σωματείο που αποπνέει υγεία και που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη.

»Φέτος θα είναι ακόμα ψηλότερα κι αυτό αποτυπώνεται από τις κινήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα. Δεν χρειάζεται όμως βιασύνη. Την υγεία μας να έχουμε πάνω απ’ όλα και με συστηματική δουλειά, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε τον στόχο μας. 

»Χαίρομαι επίσης που στον ΑΣΕΔ θα βρω τους Άγγελο Τσάμη, Πέτρο Νοέα, Θωμά Νίκου και Μανώλη Παπαμακάριο, αθλητές που εκτιμώ ιδιαίτερα, καθώς και τους Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς, Θοδωρή Καρρά και Γιάννη Αγραβάνη. Παρακολούθησα την προσπάθειά τους στην Κρήτη, πανηγύρισα μαζί τους και τι καλύτερο, λοιπόν, από το να δουλεύεις με το “χρυσό” μέλλον του ελληνικού μπάσκετ!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet