Ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23
Αθλητισμός

Ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23

Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών αθλητών από 29 χώρες διεξάγεται από την Τρίτη 14 Ιουλίου έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι.

Για τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας στη χώρα μας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αλλά και της διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας τοποθετήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασία Αθανάσιος Τερζής, ο γεν. γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας Enrico Della Casa, ο συντονιστής γεν. διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Λάμπρος Βασιλόπουλος, ο γεν. γραμματέας της Γιουροπάλσο Γεώργιος Παπαβαρσάλμης και ο εκπρόσωπος της γεν. γραμματείας Αθλητισμού Γεώργιος Καλούσης.

Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23
Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους στην πόλη του Αμαρουσίου, ο δήμαρχος, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «Έχουμε τη χαρά εδώ στο Μαρούσι να φιλοξενούμε σημαντικούς παράγοντες του αθλητισμού και ιδιαίτερα της ποδηλασίας. Είναι μία μέρα ιστορική διότι πέρα από τα αθλητικά δρώμενα βρισκόμαστε σε μία φάση σταθμό για τη χώρα μας και πιστεύω ότι η ζωή πρέπει να συνεχισθεί και φυσικά ζωή χωρίς αθλητισμό δεν μπορεί κανείς δεν μπορεί να τη φανταστεί.

»Θέλω να ευχαριστήσω τον πολύ δραστήριο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας που μου έδωσε την ευκαιρία να αγαπήσω έστω και ετεροχρονισμένα το ποδήλατο και μαζί με την προσπάθεια τη δική του να δώσουμε νέα ώθηση στην ποδηλασία. Δεν σας κρύβω ότι είσαστε σε μία πόλη που έχουμε αγαπήσει το ποδήλατο και γι΄ αυτό και δημιουργούμε από το ένα άκρο της πόλης μέχρι το άλλο ποδηλατοδρόμους, αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και γενικά έχουμε μία θετική τάση στην προώθηση του ποδηλάτου. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βρούμε νέους τρόπους συνεργασίας με τον πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ώστε να διαδώσουμε το αγωνιστικό ποδήλατο αλλά και το ψυχαγωγικό.

»Θεωρώ ότι αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας είναι πολύ σημαντικό που γίνεται στην πόλη μας, εδώ στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και βέβαια η επιτυχία φαίνεται από το γεγονός ότι συμμετέχουν αντιπροσωπείες από  29 χώρες και περίπου 407 μέλη ξένων αποστολών βρίσκονται ήδη στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Το Μαρούσι γενέτειρα του μεγάλου πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη, πρωταγωνιστεί σε μία ακόμη διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος προάγοντας τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Είμαστε και είστε όλοι προσκεκλημένοι να παρακολουθήσουμε από κοντά τη διεξαγωγή των αγώνων. Στο περιθώριο των αγώνων, όλες οι ξένες αποστολές θα έχουν την ευκαιρία με τη συμβολή του Δήμου μας να επισκεφθούν το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, τα μουσεία, την Ολυμπιακή Πινακοθήκη και άλλα σημεία πολιτισμού, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η πολιτιστική ταυτότητα και παράδοση της χώρας μας αλλά φυσικά και ιδιαίτερα της πόλης του Αμαρουσίου. Ως δήμαρχος της πόλης καλωσορίζω όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες στο φιλόξενο Μαρούσι, τους εύχομαι να έχουν μία ευχάριστη διαμονή και ιδιαίτερα υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις. Είμαι βέβαιος ότι η ποδηλατική προσπάθεια όλων θα χαρακτηρίζεται από το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και την ευγενή άμιλλα».

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιος Τερζής σημείωσε ότι «Δεχθήκαμε με ικανοποίηση τη διοργάνωση, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις που απορρέουν από μία τέτοια ευθύνη, πιστεύοντας στις δυνατότητές μας και τη μεγάλη εμπειρία του παρελθόντος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ζούμε σε μία χώρα που βασίζει την οικονομία της στον τουρισμό, διαθέτει ήλιο θάλασσα, αλλά και αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις. Είμαστε σίγουροι ότι από τις 14 Ιουλίου έως τις 19 η ευρωπαϊκή αθλητική οικογένεια αλλά και η Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία ξεχωριστή διοργάνωση, η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη. Αρωγός της προσπάθειας μας στάθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου και ιδιαίτερα ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης και οι συνεργάτες του. Η παρουσία του σήμερα εδώ καταδεικνύει την αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδήλατο. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί έχει προσφέρει τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η τεχνογνωσία που διαθέτει η Ομοσπονδία αλλά και το έμψυχο δυναμικό είναι σίγουρα παράγοντες απαραίτητοι για την επιτυχία του πρωταθλήματος. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Αθλητισμού και τον γεν. γραμματέα για τη συμπαράστασή τους δίνοντας την αιγίδα του υπουργείου στη διοργάνωση αυτή, αλλά και τον συντονιστή διευθυντή του ΟΑΚΑ για τις προσπάθειες να λύσουμε τεχνικά προβλήματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου. Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε να μας αναθέσουν μια τόσο σημαντική διοργάνωση, αλλά και γιατί αποδέχτηκαν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του ποσού της διοργάνωσης, όπως επίσης και την υλικοτεχνική υποδομή, απαραίτητη για το πρωτάθλημα, αλλά και για άλλες σημαντικές διοργανώσεις. Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τους χορηγούς αυτής της διοργάνωσης τη Γιουροπάλσο, το Ερρίκος Ντυνάν, το Μητέρα τον μεγάλο χορηγό του πρωταθλήματος για τη σημαντική συμβολή τους.  Θέλω να συγχαρώ τον κ. Πατούλη καθώς και την οργανωτική επιτροπή για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές όλους, αλλά ιδιαιτέρως ως Έλληνας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας Enrico Della Casa επισήμανε ότι «δεν μιλάμε μόνο για πρωτάθλημα της Ευρώπης αλλά  για πρωτάθλημα με τη συμμετοχή αθλητών της Ν. Αφρικής και της Μεσογείου. Μιλάμε για την ικανότητα της Ελληνική Ομοσπονδία να διοργανώνει αγώνες για τα επόμενα 10 -15 χρόνια. Αγοράσαμε όλο το υλικοτεχνικό υλικό και τα μηχανήματα χρονομέτρησης, ώστε να μπορούν να γίνονται αγώνες διεθνούς επιπέδου. Όσον αφορά στη συμμετοχή είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή τα τελευταία πέντε χρόνια. Μιλάμε για 400 μέλη αποστολών που με τις οικογένειες τους φθάνουν τα 1.000 άτομα που θα έλθουν στην περιοχή. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα παγκοσμίως και είναι μία μεγάλη πρόσκληση  αυτό το πρωτάθλημα. Μαζί με τον κόσμο και τους εθελοντές πιστεύω θα έχουμε μία μεγάλη επιτυχία».

Ο συντονιστής γεν. διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης υπογράμμισε ότι «Για μας είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τόσης μεγάλης εμβέλειας αγώνες στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας. Μέσα σε αυτό το λίγο διάστημα που είμαι στο ΟΑΚΑ γνώρισα την τεράστια προσπάθεια και την αγωνία τους. Εμείς ως ΟΑΚΑ μπορούμε να υποσχεθούμε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις Ομοσπονδίες, τους Δήμους και κυρίως με τον Δήμο Αμαρουσίου θα μπορέσουμε να έχουμε ένα ΟΑΚΑ όπως όλοι το θέλουμε, ανοικτό σε όλο τον κόσμο, ανοικτό σε όλα τα αθλήματα, ώστε να μπορέσει να ζωντανέψει και να θυμηθούμε τις μέρες του 2004. Θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτής της σημαντικής διοργάνωσης».

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γεώργιος Καλούδης εξέφρασε εκ μέρους του υπουργού και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού τα συγχαρητήρια του σε όλους τους διοργανωτές του πρωταθλήματος, σημειώνοντας ότι «σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τόσο σημαντικοί αγώνες στην Ελλάδα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και η πολιτεία θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες».

Την υποστήριξη της Γιουροπάλσο σε δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής,  συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου εξέφρασε ο γεν. γραμματέας Γεώργιος Παπαβαρσάλμης.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Λάμπρος Βασιλόπουλος τόνισε τη μεγάλη συμμετοχή πρωτοκλασάτων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστα Νέων Ανδρών / Γυναικών – Εφήβων/ Νεανίδων και εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι αγώνες θα διεξαχθούν μέσα στο «σπίτι μας».  Τόνισε επίσης τη συμμετοχή εκ μέρους της Εθνικής Ελλάδος νέων αθλητών, υποσχόμενος ότι οι Έλληνες αθλητές μετά  την πολύ καλή προετοιμασία τους  θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, συντονίστρια εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου της διοργάνωσης Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Ελένη Καλαντζάκη-Λέκκα, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ  Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet