«Ξύπνησε» στο β΄ ημίχρονο ενάντια στον Ακάδημο Καλαμάτας η Νίκη
Αθλητισμός

«Ξύπνησε» στο β΄ ημίχρονο ενάντια στον Ακάδημο Καλαμάτας η Νίκη

Παρότι έχασε ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν… ωσεί παρούσα στο κλειστό της Μεσσήνης, η Νίκη Αμαρουσίου «ξύπνησε» στο δεύτερο μισό του ματς, σοβαρεύτηκε και εν τέλει επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας του αξιόμαχου Ακάδημου Καλαμάτας με 74-63.

Η ομάδα του Αμαρουσίου παρουσιάστηκε νωθρή και δεν έπιασε ιδιαίτερα καλή απόδοση, απέναντι σε μία ομάδα που «καιγόταν» για τη νίκη και έδωσε τα πάντα, αφού παλεύει για τη σωτηρία της. Παρ΄ όλα αυτά, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Ακάδημου Καλαμάτας και να φτάσουν στις 10 τις νίκες τους στο πρωτάθλημα.

Τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, οι παίκτες του Γιώργου Κωλέτση δεν μπήκαν σε κανένα σημείο στο κλίμα του ματς, με τον Ακάδημο να διατηρεί την περισσότερη ώρα ένα ισχνό προβάδισμα, στέλνοντας μάλιστα τη διαφορά στους 5 πόντους (26-21, η μεγαλύτερη των γηπεδούχων στο παιχνίδι), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς άλλαξε, με τη Νίκη να… ανεβάζει «στροφές» και να παίρνει τα ηνία. Οι παίκτες του Αμαρουσίου πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έκλεψαν πολλές μπάλες και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Μεσσήνιους… Το επιμέρους 25-15 του τρίτου δεκαλέπτου (45-52 στο 30΄) υπέρ της Νίκης έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση, ενώ στην τελευταία περίοδο, η ανωτερότητα της Νίκης που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας «δεν εντυπωσίασε ωστόσο» επιβεβαιώθηκε, με το 74-63 υπέρ της να είναι το τελικό σκορ.

Πρώτος σκόρερ της Νίκης Αμαρουσίου -και του αγώνα- ήταν ο αρχηγός Βασίλης Κοντογιάννης, ο οποίος έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων όχι μόνο για φέτος, αλλά και στη συνολικότερη παρουσία του στις Εθνικές κατηγορίες (πάντα με τη φανέλα της Νίκης), με τους 28 που σημείωσε, ενώ φετινό προσωπικό ρεκόρ πέτυχε και ο Ανδρέας Τσέκενης (10π.).

Διαιτητές: Καραλής, Μαυραντζάς.

Δεκάλεπτα: 11-10, 30-27, 45-52, 63-74.

Ακάδημος Καλαμάτας (Ροζακέας): Ανδριανόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καραμπάγιας, Τσικούρης 9, Γιαννουκάκης 16, Καζολέας 5, Λαζαρακόπουλος 7, Αλοίμονος 4, Σκοπέτος, Γεωργανάς 17, Λουρμπέας 5.

Νίκη Αμαρουσίου (Κωλέτσης): Αποστολόπουλος, Τσέκενης Γ. 3 (1), Κατωπόδης 9 (3/3 δίπ., 6 ριμπ.), Παβλίσεβιτς 16 (1 τρίπ., 10 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ.), Κοντογιάννης 28 (1 τρίπ., 2 κλεψ.), Θωμόπουλος 4 (4 ριμπ., 2 κλεψ.), Γεωργακόπουλος 2, Γιατράκος, Τσιάτσιος, Τσέκενης Α. 10 (2 κλεψ.), Μούγιος 4, Μαύρος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet