Ολυμπιονίκες «μύησαν» παιδιά στον αθλητισμό στο 13ο Camp Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Ολυμπιονίκες «μύησαν» παιδιά στον αθλητισμό στο 13ο Camp Αμαρουσίου

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μικρούς αθλητές του 13ου Αθλητικού Camp για τις χαρές και τα οφέλη του αθλητισμού είχαν η διεθνής πρωταθλήτρια και χάλκινη ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή και ο χρυσός ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος Μιχάλης Μουρούτσος, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Kinder+Sport» της εταιρείας Ferrero, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου.

Κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου μίλησαν στα παιδιά για τον σημαντικό ρόλο της άσκησης στην καθημερινότητά μας και τα παρότρυναν να διαλέξουν το άθλημα που αγαπούν και να το ακολουθήσουν. Φέρνοντας παραδείγματα από προσωπικές εμπειρίες κατά την αθλητική τους σταδιοδρομία ενέπνευσαν τα παιδιά να ακολουθήσουν ένα δραστήριο τρόπο ζωής και πέρασαν το μήνυμα ότι «ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και διασκέδαση».

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, υπογράμμισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «τη σταθερή βούληση της δημοτικής αρχής να προάγει έμπρακτα, ιδιαίτερα στους νέους, τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής, μέσα από σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες». Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της διοίκησης που «και εφέτος η Ferrero με το πρόγραμμα “Kinder+Sport” στηρίζει τον αθλητισμό, και φέρνει κοντά στα παιδιά καταξιωμένους αθλητές, που αποτελούν πηγή έμπνευσης και υγιή πρότυπα».

Η Εύη Γιαννίση, marketing manager Ferrero Greece, δήλωσε σχετικά ότι «Βασική μέριμνα όλων μας στη Ferrero είναι να καταφέρουμε, μέσω του προγράμματος Kinder+Sport, να μυήσουμε τη μελλοντική γενιά των σημερινών παιδιών σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον Δήμο Αμαρουσίου και το Αθλητικό Camp, δίνοντας στα παιδιά ακόμα περισσότερα κίνητρα να είναι δραστήρια, γεμάτα ενέργεια και χαρά μέσω της φυσικής δραστηριότητας».

Το πρόγραμμα «Kinder+Sport» αποτελεί ένα διεθνές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Ferrero με στόχο την υποστήριξη της φυσικής δραστηριότητας στα νέα παιδιά. Πρόκειται για ένα από τα βασικά προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, που έχει σχεδιαστεί για να προωθεί τον ενεργό τρόπο ζωής, εμπνέοντας το δυναμικό παιχνίδι και την άθληση, με στόχο παιδιά και γονείς να εντάξουν την αθλητική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους. Οι αξίες του «Kinder+Sport» συνοψίζονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην προαγωγή της φιλίας και του σεβασμού, της ενεργητικότητας και της διασκέδασης, της άμιλλας και του δίκαιου παιχνιδιού, της συμμετοχής και της ομαδικότητας, της προσπάθειας και της επιβράβευσης.

Οι ολυμπιονίκες προσέφεραν στα παιδιά ένα ιδιαίτερο Kinder+Sport δώρο, το «Σακίδιο του Μικρού Αθλητή», ώστε να έχουν πάντα μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για ευχάριστες ώρες άθλησης και κίνησης.

Η συνεργασία του Kinder+Sport με τον Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και τους επόμενους μήνες με επιπλέον δράσεις και παρουσία γνωστών αθλητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet