Πάνω από 5.000 δρομείς… βάφτηκαν με χρώμα στο Μαρούσι
Αθλητισμός

Πάνω από 5.000 δρομείς… βάφτηκαν με χρώμα στο Μαρούσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, το Colour Day Run, ο πρώτος πολύχρωμος αγώνας δρόμου 5 χλμ.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συμμετείχε με ευχάριστη διάθεση τρέχοντας στον αγώνα δρόμου μαζί με τους περίπου 5.000 δρομείς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε η Skull Productions και το «Όλοι μαζί μπορούμε» σε συνεργασία με την ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού) και το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι δρομείς έτρεξαν γεμάτοι ενθουσιασμό, με στόχο τη διασκέδαση και το κέφι, διανύοντας τα 5 πολύχρωμα χιλιόμετρα στο ΟΑΚΑ. Όλοι όσοι βρέθηκαν στον αγώνα δρόμου πέρασαν κάτω από την πορτοκαλί, την πράσινη, τη ροζ, την κίτρινη, την κόκκινη και την μπλε αψίδα, όπου βάφτηκαν με άφθονο χρώμα που έριχναν οι εθελοντές.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος σε αυτό το μοναδικό γεγονός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημείωσε ότι:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου όχι μόνο πρωτοπορεί με δράσεις για τη νεολαία αλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς για τους συνανθρώπους μας αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο “Όλοι μαζί μπορούμε”.

»Η κοινωνική προσφορά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου μας.

»Πιστεύουμε ότι το να προσφέρει κανείς για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, είναι μία εμπειρία που αναπτύσσει την ενσυναίσθησή μας, αλλά και την κατανόησή μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως Κοινωνία. Οι αλλαγές που βιώνουμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα και η έντονη παρουσία δυσκολιών και προβλημάτων οδηγούν στην ανάγκη η ανθρωπιστική συνείδηση να βρει τον δίαυλο έκφρασης και πρακτικής εξωτερίκευσης και υλοποίησης μέσα από ενέργειες συνειδητές και κυρίως ανιδιοτελείς. Αυτό σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη και εθελοντισμός».

Στον τερματισμό οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το exclusive after party του Colour Day Run με τον 95.2 Athens DeeJay & τους HouseTwins, να φωτογραφηθούν και να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας την παρουσία τους στον πιο πολύχρωμο αγώνα δρόμου του Λεκανοπέδιου Αττικής και όλης της Ελλάδος, στο Μαρούσι.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο πρόεδρος της 3ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μωραϊτάκης, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κ. Γ. Πατούλη για «όλες τις καινοτόμες δράσεις του που έχουν θετικό αποτέλεσμα στο κοινωνικό σύνολο», όπως σημείωσε.

Επίσης, από τον Δήμο Αμαρουσίου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Βασίλης Κόκκαλης και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου, των συνεργείων καθαριότητας και τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας για την πολύτιμη βοήθεια τους, τους γιατρούς για την εθελοντική τους προσφορά, τη σημαντική βοήθεια στην όλη διοργάνωση από την κα Πολυτίμη Λεονάρδου και τον κ. Νεκτάριο Μπρέγιαννη, τον οδηγό του ασθενοφόρου του Δήμου Αμαρουσίου, Σταύρο Δονάτο, το πλήρωμα του ασθενοφόρου της Interamerican (ιατρό και λοιπό προσωπικό), όπως επίσης και τη σχολή χορού Dance Nikol του Αμαρουσίου που για άλλη μια φόρα στήριξε αυτή την πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ με επιμέλεια, παρουσίαση και συντονισμό του προγράμματος Zumba, ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκομένους στους ρυθμούς της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet