Παληκαρίσια η Νίκη υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 72-68
Αθλητισμός

Παληκαρίσια η Νίκη υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 72-68

Καταθέτοντας μεγάλα ψυχικά αποθέματα, οι Νέοι (Under 21) της Νίκης Αμαρουσίου πανηγύρισαν ακόμη μία νίκη, καθώς… έριξαν στο καναβάτσο και τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας σε ένα ματς για γερά νεύρα με 72-68, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του Τουρνουά Νέων της ΕΣΚΑ, όπως γράφει η ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Οι παίκτες του Νίκου Χρυσόγελου παρότι ξεκίνησαν “μουδιασμένα”, στη συνέχεια… σοβαρεύτηκαν, έπαιξαν μυαλωμένα, “έσφιξαν” κατά πολύ την άμυνά τους και έχοντας ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, έφτασαν (παρότι δεν βρέθηκαν και στην καλύτερή τους βραδιά) στην έκτη τους νίκη σε επτά αγώνες, φιγουράροντας -μέχρι στιγμής- στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Η περιγραφή του αγώνα εκ των… έσω

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απογοητευτικό για την ομάδα μας, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει προβάδισμα 12 πόντων στο 10′ (12-24). Ωστόσο, η πολύ άσχημη εικόνα της Νίκης Αμαρουσίου στα πρώτα δέκα λεπτά λειτούργησε ως… καμπανάκι για τη συνέχεια.

Οι παίκτες μας από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα επέβαλαν τον ρυθμό τους… Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η Νίκη κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 12 πόντους, ενώ η ίδια σκόραρε 23, για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 35-36.

Κάποια λάθη των παικτών μας -και στα δύο μέρη του γηπέδου- στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσαν την ευκαιρία στους “πράσινους” να ανακτήσουν μικρή διαφορά 6 πόντων στο 30ό λεπτό (53-59), όμως η Νίκη είπε την τελευταία της λέξη στα κρίσιμα τελευταία 10 λεπτά. Με άμυνα που “τσάκιζε” κόκκαλα, παγίδες και πίεση σε όλο το γήπεδο και ορθές επιθετικές επιλογές, “χτυπώντας” κυρίως μέσα από τη ρακέτα, η ομάδα μας αποσυντόνισε τους παίκτες του “τριφυλλιού” και ανέκτησε ισχνό προβάδισμα.

Οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν πόντο-πόντο, με το παιχνίδι να έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, αλλά τη Νίκη να κατορθώνει να κρατάει την τύχη στα χέρια της στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Το καλάθι του Θωμά Θωμόπουλου, έπειτα από παληκαρίσιο επιθετικό ριμπάουντ, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη της ομάδας μας, αφού στον εναπομείναντα χρόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο καλάθι.

Δεκάλεπτα: 12-24, 35-35, 53-59, 72-68

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος, Ζακεστίδης

Νίκη Αμαρουσίου (Χρυσόγελος, Αναγνώστου): Τσέκενης 1, Καράμπελας 14 (2), Καλλιγάς, Θωμόπουλος 11, Σταύρος 5, Ανδρίτσου, Μπαράτσας, Σταθόπουλος 14, Κυριακού, Μπαζίνης, Μαύρος 27, Ηρακλειδής.

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Γράψας 1, Λούντζης 17 (1), Κατσούλης, Κασιούμης, Μαγουλάς 4, Κουφόπουλος, Ιορδάνου 11, Παπαδάκης 7 (1), Ρουμελιώτης-Φαφούτης 11 (1), Παπαδόπουλος, Μπέλη 12, Καλαϊτζάκης 5 (1).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet