Το Nordic Walking στο Μαρούσι
Αθλητισμός

Το Nordic Walking στο Μαρούσι

Τη νέα αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας, το Nordic Walking, ως εναλλακτικής μορφής άσκηση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης παρουσίασε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Nordic Walking Ελλάδος A.O.N.W.E, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που μίλησε για τα οφέλη του μαζικού αθλητισμού, καλωσορίζοντας στην πόλη κάθε νέα πρόταση που μπορεί να φέρει τους πολίτες κοντά στη φύση και στην άθληση.

Στον χαιρετισμό του προς τους παρισταμένους ο δήμαρχος ανέφερε ότι το Μαρούσι, ως Δήμος με έντονη αθλητική δραστηριότητα, διαθέτοντας ήδη μία πλειάδα από αθλητικά προγράμματα με χιλιάδες μέλη, ενθαρρύνει κάθε νέα δραστηριότητα μαζικού αθλητισμού που προσφέρει κίνητρα στο ευρύ κοινό για να συμμετάσχει και να υιοθετήσει έναν φυσικό τρόπο ζωής, ως προϋπόθεση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη διατήρηση μίας καλής υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γ. Πατούλης ανέφερε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ενθαρρύνει την εξάπλωση του Nordic Walking, προτείνοντας στο μέλλον, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Nordic Walking Ελλάδος A.O.N.W.E, να διοργανωθεί μία αθλητική δράση στα Ανάβρυτα με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Τη φιλοσοφία, τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του αθλήματος Nordic Walking, που προωθεί στην Ελλάδα ο Αθλητικός Όμιλος Nordic Walking Ελλάδος A.O.N.W.E, παρουσίασαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ομίλου Νίκος Τόλιας και Έφη Καρατοπούζη.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, επίσης, ο γιατρός ορθοπεδικός Δημήτρης Σιαφαρίκας, ο αθλητικός μάνατζερ Γιώργος Γκουτζιούμπας, ο γιατρός Ιωάννης Πατσουλάς και ο ειδικός επιστήμονας φυσικής αγωγής Γιώργος Πίγκος. Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Για το Nordic Walking μίλησε, επίσης, ο πρωταθλητής μοντέρνου πεντάθλου και σημερινός προπονητής μοντέρνου πεντάθλου και τριάθλου Ανδρέας Ίντρα.

Για την προσφορά τους στον αθλητισμό τιμητική πλακέτα απένειμε στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Πέππα, η αντιπρόεδρος του A.O.N.W.E Έφη Καρατοπούζη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet