Στην Κόρινθο έσπασε το… σερί
Αθλητισμός

Στην Κόρινθο έσπασε το… σερί

Έπειτα από έξι διαδοχικές νίκες, η ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ γνώρισε την ήττα στα… σημεία από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, με 81-79, σε ένα σπουδαίο ντέρμπι-θρίλερ, ίσως από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αμαρουσίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση μέσα σε μία απ’ τις δυσκολότερες έδρες της Γ’ Εθνικής, ωστόσο στάθηκε άτυχη σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στα λιγοστά -αλλά καθοριστικά- λάθη που έκανε σε καίρια σημεία της αναμέτρησης και στο γεγονός ότι αναγκάστηκε να παίξει δίχως δύο βασικότατες μονάδες της (Παβλίσεβιτς, Δέλλιος) στα τρία τελευταία λεπτά…

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ΝΙΚΗ ήταν καλύτερη και κρατούσε γερά το προβάδισμα, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +10 (41-51, με τον Δέλλιο και 43-53 με τον Αποστολόπουλο, στο 22ο και στο 23ο λεπτό αντίστοιχα). Ωστόσο, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, με το σκορ στο 66-69 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Γκόφα, ο Μίλος Παβλίσεβιτς χρεώθηκε με 5ο φάουλ και αποβλήθηκε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακολούθησε και το 5ο φάουλ του Γιώργου Δέλλιου, ο οποίος μάλιστα αποχωρώντας απ’ το παρκέ για να καθίσει στον πάγκο της ΝΙΚΗΣ χρεώθηκε και με τεχνική ποινή.

Από το σημείο αυτό και μετά, ο -εξαιρετικός φέτος- ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ κατάφερε να προηγηθεί στο 38′ με 74-69 και πλέον είχε -για πρώτη φορά- το πάνω χέρι. Οι «κυανέρυθροι», ωστόσο, κατόρθωσαν ακόμη και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να οδηγήσουν το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ, αφού πρώτα ο Ανδρέας Τσέκενης είχε μειώσει στο καλάθι (81-78), με καλάθι από κοντά στα 13” και 81-79 με μία εύστοχη βολή στα 10” πριν από το τέλος). Η τελευταία επίθεση ήταν στα χέρια των παικτών μας, όμως ο Βασίλης Κοντογιάννης, κάτω από την ασφυκτική πίεση των Κορίνθιων, δεν κατάφερε από κοντά να στείλει το ματς στην παράταση και έτσι η ΝΙΚΗ -παρότι έφτασε στην… πηγή- δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί της.

Παρά την ήττα, άπαντες στις τάξεις της ΝΙΚΗΣ κρατούν την ικανοποιητική εικόνα της ομάδας, την οποία θέλουν να διατηρήσουν και στις επόμενες αγωνιστικές, αφού πρώτα τεχνικό τιμ και παίκτες εκμεταλλευτούν το ρεπό της ερχόμενης αγωνιστικής!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet