Στην Τελετή Αφής της Φλόγας του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας η Ρ. Χαλιώτη
Αθλητισμός

Στην Τελετή Αφής της Φλόγας του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας η Ρ. Χαλιώτη

Στην Τελετή Αφής της Φλόγας για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τιφλίδα 2015», που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχουν σ΄ αυτό αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 14 έως 18 ετών, από τις 50 χώρες που είναι μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τους διοργανωτές της τελετής, μεταφέροντας -μαζί με τους θερμούς χαιρετισμούς του- και το μήνυμά του ότι το Ολυμπιακό Μαρούσι βρίσκεται δίπλα και στηρίζει κάθε εκδήλωση που συνεισφέρει στην επιμόρφωση των νέων μας με τα Ολυμπιακά ιδεώδη για ένα καλύτερο μέλλον.

Τη Φλόγα άναψε η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, με τον παραδοσιακό τρόπο, η οποία στη συνέχεια την παρέδωσε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.

«Η Ιερή Φλόγα που ανάβει σήμερα εδώ αναδεικνύει στο έπακρο της Ολυμπιακές αξίες, καθώς γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και στη συνέχεα μέσα από το ταξίδι της φέρνει και ενώνει διαφορετικές πολιτιστικές κληρονομιές, ιδεολογίες και συνειδήσεις» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, ευχόμενος ολόψυχα κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας  και παραδίδοντας τη Φλόγα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αλέξι Αχβλεντιάνι.

 Λαμπαδηδρόμοι θα είναι δύο Έλληνες αθλητές, οι Μανώλης Κάραλης και Νικολέττα Παυλοπούλου και δύο Γεωργιανοί οι Lasha Shavdatuashvili και Mariam Bolkvadze.

Στην Τιφλίδα θα ταξιδέψουν περίπου 3.600 αθλητές και αθλήτριες, ενώ θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση, όπως συμβαίνει από το 1991 που ξεκίνησε η διοργάνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet