Στο Μαρούσι χτυπά η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ποδηλασίας Πίστας
Αθλητισμός

Στο Μαρούσι χτυπά η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ποδηλασίας Πίστας

Την επίσημη τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας πίστας νέων ανδρών /γυναικών – εφήβων /νεανίδων, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι κήρυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.

Την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Ποδηλασίας τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας Enrico Della Casa, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο εκπρόσωπος του υπουργού Αθλητισμού Γιώργος Καλούδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Σπύρος Πάντζας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη.

Στο καλωσόρισμα του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη σημαντική αυτή διοργάνωση που διεξάγεται στο Μαρούσι με τη συμμετοχή διεθνών αθλητών από 29 χώρες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή σχετίζεται με ένα από τα ωραιότερα αθλήματα.

«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός στην προώθηση του αθλητισμού  και με δεδομένο ότι η ποδηλασία αποτελεί αγαπημένο άθλημα στην χώρα μας, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάδοση περαιτέρω τόσο της αγωνιστικής όσο και της ψυχαγωγικής ποδηλασίας. Το Μαρούσι γενέτειρα του μεγάλου πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη, πρωταγωνιστεί και σε αυτή τη διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος προάγοντας τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες στο φιλόξενο Μαρούσι και τους ευχόμαστε να έχουν μία ευχάριστη διαμονή και καλή επιτυχία στις αγωνιστικές προσπάθειές τους» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Χορευτές του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Αμαρουσίου άνοιξαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23
Χορευτές του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου άνοιξαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας U23

Σε δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, ότι η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία σε νέους ποδηλάτες από όλη την Ευρώπη να βρεθούν σε ένα στολίδι όπως είναι το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στους Έλληνες αθλητές να διακριθούν και σε όλους τους συμμετέχοντες να κυνηγήσουν τις επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν την παρουσία στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στενή συνεργασία με την ΕΟΠ, αλλά και όλες τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και τόνισε την ανάγκη να πέσει βάρος στις υποδομές, ειδικά αυτή την εποχή που η οικονομική  κατάσταση και οι συγκυρίες είναι τέτοιες που επιβάλλεται να είναι προσιτές στον κόσμο. Ο κ. Συναδινός συνέχισε λέγοντας ότι, όπως το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, έτσι και όλες οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, που αποτελούν στολίδια και έχουν προκύψει από το υστέρημα του λαού, πρέπει να γίνουν πόλος έλξης για νέους ανθρώπους. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, στους εθελοντές και τους διοργανωτές.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται και εκδήλωσε τη σιγουριά ότι με τη βοήθεια όλων των ανθρώπων της ποδηλασίας θα ολοκληρωθούν οι αγώνες με απόλυτη επιτυχία.

Με την επιμέλεια του Δήμου Αμαρουσίου, την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας στην τελετή έναρξης άνοιξαν τα Τμήματα Χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού της δασκάλας κας Κεραμάρη που χόρεψαν συρτάκι  και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας είμαστε προσκεκλημένοι όλοι, με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τις αθλητικές επιδόσεις  κορυφαίων αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet