Χωρίς άδεια το κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ – Επερώτηση Ελ. Αυλωνίτου
Αθλητισμός

Χωρίς άδεια το κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ – Επερώτηση Ελ. Αυλωνίτου

Η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ελένη Αυλωνίτου, ως αθλήτρια της κολύμβησης για χρόνια, έχει έναν λόγο παραπάνω να επιδεικνύει ευαισθησία σε θέματα που άπτονται των αθλητικών υποδομών της χώρας. Μία από αυτές τις υποδομές και μάλιστα πανάκριβη, είναι και του ΟΑΚΑ, στο Μαρούσι, για την οποία η βουλευτής κατέθεσε επερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης. Αφορμή της ερώτησης ήταν  το γεγονός ότι το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ στερείται άδειας λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες. Ακολουθεί η επερώτηση της βουλευτού:

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

Θέμα: Αδειοδότηση λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων ΟΑΚΑ

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) «Σπύρος Λούης» διαθέτει ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κολυμβητηρίων που έχει φιλοξενήσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Σήμερα όμως το ΟΑΚΑ αδυνατεί να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στη Κολύμβηση επειδή το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων στις εγκαταστάσεις του.

Προκαλεί ακόμα απορία το γεγονός ότι την ίδια στιγμή άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ φαίνεται να διαθέτουν άδεια λειτουργίας, αφού στο ΟΑΚΑ διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης. Εφόσον η αδειοδότηση όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας υπάγεται στο ίδιο νομικό πλαίσιο (Ν. 4049/2012, 3207/2003, 3057/2002 και 2725/1999), θα περίμενε κανείς ότι, όπως λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα λειτουργούσε και το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ.

Επειδή η μη λειτουργία του συγκροτήματος κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ προκαλεί δυσεπίλυτα προβλήματα στο άθλημα της κολύμβησης, στα κολυμβητικά σωματεία της χώρας και σε χιλιάδες αθλούμενους νέους που ασχολούνται με την κολύμβηση, ενώ η μη αξιοποίηση πανάκριβων αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε όλοι μας χρυσοπληρώσει ως φορολογούμενοι αποτελεί απαράδεκτη σπατάλη δημόσιου χρήματος σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης,

1. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιa ποιόν λόγο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας αυτή τη στιγμή το συγκρότημα κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ;

Το Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ και το Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρησης ΟΑΚΑ διαθέτουν αυτή τη στιγμή άδεια λειτουργίας;

2. Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Παρακαλώ να κατατεθούν στη Βουλή οι χρονικά τελευταίες εκδοθείσες άδειες λειτουργίας του Κεντρικού Ολυμπιακού Σταδίου ΟΑΚΑ, του Κλειστού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης ΟΑΚΑ και του συγκροτήματος κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ.

Η ερωτούσα και αιτούσα βουλευτής

Αυλωνίτου Ελένη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet