Ο Μπάρμπας κάτω από τα δοκάρια του ΑΣΕΔ στο Χάντμπολ
Αθλητισμός

Ο Μπάρμπας κάτω από τα δοκάρια του ΑΣΕΔ στο Χάντμπολ

Τον δικό της «φύλακα άγγελο» για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 απέκτησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα, η οποία κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της έναν από τους πιο έμπειρους τερματοφύλακες της Handball Premier.

Ο λόγος για τον διεθνή Γιώργο Μπάρμπα που ανήκει πλέον στην «οικογένεια» του Συλλόγου των Βορείων Προαστίων. «Με συντονισμένες κινήσεις, η διοίκηση του ΑΣΕΔ συμφώνησε σε όλα με τον 33χρονο πορτιέρο, βάζοντας και αυτός την υπογραφή του στην ομάδα που “χτίζεται” ενόψει της νέας σεζόν» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Ο ΑΣΕΔ είναι ο ένατος σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Μπάρμπα, ο οποίος γνώρισε το άθλημα του χάντμπολ στον Α.Ο. Ιωαννίνων, στον οποίο και αγωνίστηκε από το 1998 μέχρι και το 2002. Από τα Γιάννενα βρέθηκε στην Αθήνα και τον Πανιώνιο (2002-2004), ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ηλυσιακό (2004-2006).

Την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 έπαιξε στον Ιωνικό Ν.Φ., για έναν χρόνο βρέθηκε στην ομάδα του Κορωπίου (2008-2009), ενώ από το 2009 μέχρι το 2011 φόρεσε τη φανέλα των Βριλησσίων. Το καλοκαίρι του 2011 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Ποσειδώνα Λουτρακίου, όπου και αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, ενώ πέρυσι έπαιξε με τη φανέλα του ΔΙΚΕΑΣ. Τα τελευταία χρόνια, η καλή αγωνιστική του παρουσία του «άνοιξε» και την πόρτα της Εθνικής ομάδας των ανδρών.

Στις δηλώσεις του, ο Γιώργος Μπάρμπας δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη μεταγραφή του στον ΑΣΕΔ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η νέα αγωνιστική περίοδος θα με βρει στον ΑΣΕΔ. Η ομάδα κάνει μια καινούργια αρχή και θέλω και εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Έρχομαι σε έναν ιστορικό σύλλογο, με παράδοση στο άθλημα του χάντμπολ και πολύ καλή οργάνωση, που το φετινό καλοκαίρι δείχνει, με τις μέχρι τώρα κινήσεις του, ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει σε ελληνικό επίπεδο, ενώ παράλληλα επιστρέφει και στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μας περιμένει πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως πρέπει στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Με τον προπονητή, Γιώργο Κρανάκη, είχαμε πολύ καλή συνεργασία στην Εθνική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί και στον Δούκα. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και πιστεύω ότι η δουλειά μας και η προσπάθειά μας θα μας δικαιώσουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet