«Αλλαγή φρουράς» στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του ΑΣΕΔ
Αθλητισμός

«Αλλαγή φρουράς» στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του ΑΣΕΔ

Ο ΑΣΕ Δούκα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον μέχρι πρότινος προπονητή του, Σάββα Συμεωνίδη.

«Στο χρονικό διάστημα παρουσίας του στην ομάδα, ο κ. Συμεωνίδης επιτέλεσε σημαντικό έργο και η διοίκηση τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Πλέον, την ομάδα θα προπονεί ο Γιάννης Τζήμας, που θεωρείται από τους κορυφαίους στην Α2, ενώ κατέχει το ρεκόρ ανόδων στην Α1 με πέντε διαφορετικές ομάδες.

Γεννημένος στη Λάρισα, στις 26 Ιουλίου του 1967, διακρίθηκε ως παίκτης του Γυμναστικού Λάρισας, ενώ ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα το 1998 ως assistant coach στον Γ.Σ. Λάρισας. Την περίοδο 2000 – 2001 ανέλαβε πρώτος προπονητής στον ΓΣΛ, ενώ στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Ολύμπιας Λάρισας (2001-03) και πάλι του Γυμναστικού (2004-06), Α.Σ. Τρικάλων (2006-08), Αίολου Τρικάλων (2011-13) και Ε.Κ. Καβάλας (2013-15). Στους πέντε τελευταίους σταθμούς της καριέρας του είχε ισάριθμες ανόδους από την Α2 στην Α1 κατηγορία, ενώ το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το πραγματοποίησε το 2002 με την Ολύμπια Λάρισας, ενώ εργάστηκε στην Α1 και τη σεζόν 2005-06, ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πιλαφίδη στον ΓΣΛ.

Την περσινή περίοδο (2015-16) ήταν προπονητής στην Καβάλα, στο πρωτάθλημα της Basket League, ενώ το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τον Φάρο Κερατσινίου, από τον οποίο αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Γιάννης Τζήμας ανέλαβε ήδη τα νέα του καθήκοντα και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση – γνωριμία με τους «μπλε».

«Πρόκληση ο Δούκας»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του Δούκα, ο Γιάννης Τζήμας τόνισε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γιάννη Ζερβό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Έρχομαι σε μια ομάδα όπου πρέπει να ευχαριστήσω τον Σάββα Συμεωνίδη κι όλα τα παιδιά και τους συνεργάτες του που παραμένουν. Ξέρω ότι παραλαμβάνω μια ομάδα καλά δουλεμένη και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ο “Μεσσίας” που θα τα αλλάξω όλα. Ήρθα για να δουλέψουμε. Κάποια πράγματα γίνονται συνειδητά και είμαστε εδώ για κάποιους λόγους, με τις δικές μας αρχές, τη δική μας φιλοσοφία σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

»Δεν είναι η φιλοσοφία μου να αναλαμβάνω ομάδες στα μέσα της σεζόν, αλλά ο Δούκας ήταν μία πρόκληση. Ήταν μία πρόκληση οι εγκαταστάσεις, το project που υπάρχει και ειλικρινά το λέω και δεν θέλω να κολακεύσω κανέναν, το ρόστερ που διαθέτει. Τους περισσότερους τους ξέρω, αρκετούς τους ήθελα να τους πάρω στις ομάδες μου και ως αντίπαλοι τα λέγαμε… Άρα θα προσπαθήσουμε, μέσα από τη σκληρή δουλειά, να πάρουμε κάτι καλύτερο από τον καθένα, πάντα με βάση το καλό της ομάδας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet