Ετήσια εκδήλωση για τον ΑΣΕ Δούκα με το… βλέμμα στον ιδρυτή του
Αθλητισμός

Ετήσια εκδήλωση για τον ΑΣΕ Δούκα με το… βλέμμα στον ιδρυτή του

Στη σκιά της απώλειας του Ιωάννη Φ. Δούκα, ιδρυτή και προέδρου του ΑΣΕΔ, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (11/4) η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου στο θέατρο του Δαΐς.

“Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη συναισθήματα, λύπη, συγκίνηση, χαρά, αισιοδοξία…”, αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, απ΄ όπου και οι πληροφορίες που ακολουθούν για την ξεχωριστή βραδιά. Συναισθήματα που βίωσαν οι πολυάριθμοι αθλητές, παράγοντες και φίλοι του ΑΣΕΔ, οι οποίοι κατέκλεισαν τον χώρο του θεάτρου, τιμώντας με την παρουσία τους το χθες, το σήμερα και το αύριο της αθλητικής οικογένειας του Δούκα.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ενός πεντάλεπτου video, αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή του Συλλόγου. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και υιός του εκλιπόντος, Κωνσταντίνος Δούκας.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, αναφέρθηκε στον Ιωάννη Δούκα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας κοιτάζει από ψηλά, θέλει να μας βλέπει χαρούμενους και να πανηγυρίζουμε μαζί τις νίκες των ομάδων μας…».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η ίδρυση του Συλλόγου ήταν μια πρωτοβουλία αγάπης, η οποία πήρε σάρκα και οστά πριν 37 χρόνια και συνεχίζει να μεγαλώνει παρά τη δυσκολία των καιρών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι “στη γιορτή των 30 χρόνων του ΑΣΕΔ, έμαθα ότι είχα αδελφό… Άκουσα τον πρόεδρο να δηλώνει ότι ο ΑΣΕΔ είναι ένα από τα παιδιά του. Αυτή ήταν η αγάπη του…».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κ. Δούκας ανέφερε: «Είμαι περήφανος για αυτόν τον Σύλλογο. Όχι τόσο για τις διακρίσεις του, όσο για το ήθος του και τις αξίες που πρεσβεύει. Τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε και συνεχίζει να υπηρετεί».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιδήμαχος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Ρένα Χαλιώτη, η οποία, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Ελλάδος, συνεχάρη τη διοίκηση και τους αθλητές του Συλλόγου για το έργο και την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι τα παιδιά του Ιωάννη Δούκα είναι άξιοι συνεχιστές του αθλητικού και εκπαιδευτικού έργου που ο ίδιος άφησε παρακαταθήκη.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο αγωνιστικός απολογισμός της περιόδου 2014-2015, με τις δηλώσεις και βραβεύσεις των ομάδων/αθλητών που διακρίθηκαν.

Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκαν και οι μικρότεροι αθλητές των ακαδημιών του Συλλόγου, το τμήμα Junior Multi Sport, με τον Duke (μασκότ του ΑΣΕΔ) να κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή, δίνοντας το σύνθημα για δυνατό χειροκρότημα και παιχνίδι με τους λιλιπούτειους αθλητές.

Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού απολογισμού βραβεύτηκαν οι εξής ομάδες/ αθλητές:

  • Χάντμπολ Εφήβων – Πρωταθλητές Ελλάδας
  • Χάντμπολ Παίδων – Δεύτερη Πανελλήνια θέση
  • Χάντμπολ Παμπαίδων – Τρίτη Πανελλήνια θέση
  • Μπάσκετ Παίδων – Δεύτερη Πανελλήνια θέση
  • Ποδόσφαιρο Σάλας Ανδρών – Κυπελλούχοι Ελλάδας
  • Ποδόσφαιρο Σάλας Εφήβων – Κατάκτηση super Cup περιόδου 13-14 και Δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα
  • Μπάντμιντον – Χάλκινο Μετάλλιο στο ομαδικό της Α1, Πανελλήνια Μετάλλια αθλητών
  • Στίβος – Αργυρό Πανελλήνιο Μετάλλιο της Αλεξάνδρας Νικολάου
  • Καράτε – Χρυσό Μετάλλιο του Νίκου Δρακόπουλου στο παγκόσμιο κύπελλο «MabuniCup”, Πανελλήνια Μετάλλια αθλητών
  • Γενική Γυμναστική – Χρυσό Μετάλλιο στο 4ο Cosmogym του Δήμου Περιστερίου

Μετά τις βραβεύσεις των ομάδων, ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων της ομάδας «Κυριών του ΑΣΕΔ» από την κα Ελένη Δούκα – Πατέρα. Πρόκειται για μια ομάδα από μητέρες αθλητών, η οποία διοργανώνει πολιτιστικές ή φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Συλλόγου, όπως το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ. Σημειώνεται ότι επιταγή – μέρος των εσόδων του τελευταίου Μπαζάρ παραδόθηκε στην εκπρόσωπο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Μαριλένα Μηναΐδη. Η τελευταία ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση του ΑΣΕΔ για την υποστήριξη, προτρέποντας τον κόσμο να σταθεί δίπλα στο έργο του ιδρύματος.

Στο τελευταίο κομμάτι της βραδιάς, ο ΑΣΕΔ τίμησε τρεις δικούς του ανθρώπους οι οποίοι «σφράγισαν» με την παρουσία τους την ομάδα.

Αρχικά τιμήθηκε ο επί 14 χρόνια τερματοφύλακας του ΑΣΕΔ στο τμήμα Χάντμπολ, Γιώργος Γεωργιάδης. Το video που προβλήθηκε θύμισε μοναδικές στιγμές του Γιώργου κάτω από τα δοκάρια των «μπλε», πανηγυρίζοντας τίτλους σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο ίδιος ευχαρίστησε για τη βράβευση, δηλώνοντας ότι «ο ΑΣΕΔ είναι η δεύτερή μου οικογένεια και το μόνο που έχω να θυμάμαι είναι χαμόγελα, πανηγυρισμούς και όμορφες στιγμές…».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη των βραβεύσεων πήρε η πρώην αθλήτρια και νυν προπονήτρια του τμήματος μπάντμιντον, Χριστίνα Διαμαντοπούλου, η οποία τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της στην ομάδα ως αθλήτρια, ενώ πλέον συνεχίζει την πορεία της ως προπονήτρια. Εμφανώς χαρούμενη, η κα Χρ. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Είναι τιμή για μένα να συνεχίζω στην ομάδα που αγάπησα από τη θέση του προπονητή. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε. Με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα…».

Οι ατομικές βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τον πρόεδρο του ΑΣΕΔ να απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Παντελή Ταρνατόρο, τον επί πολλά χρόνια διοικητικό ηγέτη του τμήματος Μπάσκετ και μέλος του Δ.Σ.

Ο τελευταίος ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο, δηλώνοντας: «Είμαι διπλά χαρούμενος και συγκινημένος. Από τη μία γιατί αυτή την πλακέτα την παίρνω από τα χέρια του φίλου και αδελφού μου, και από την άλλη επειδή με τιμά ο Σύλλογος που αγάπησα». «Ο Ιωάννης Δούκας ήταν πατέρας όλων μας, μας έμαθε πολλά πράγματα από τότε που ξεκινήσαμε τα πρώτα μας βήματα ως αθλητές», πρόσθεσε ο κ. Π. Ταρνατόρος, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων «μπάσκετ ή βόλεϊ;», απάντησε αφοπλιστικά: «Και μπάσκετ και βόλεϊ και ΑΣΕΔ και Χάντμπολ και όλα τα αθλήματα. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής…».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των τριών μεγάλων χορηγών του ΑΣΕΔ, των εταιρειών CCC & Nargile, A&G Paper και Nickan. Οι εκπρόσωποι των χορηγών ευχαρίστησαν για την όμορφη βραδιά, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στους διακριθέντες της περσινής χρονιάς, ενώ ευχήθηκαν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Την βράβευση έκανε ο κ. Γιάννης Ζερβός, μέλος του Δ.Σ. και γενικός αρχηγός του τμήματος Μπάσκετ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet