Η Ακαδημία επικράτησε του Δούκα στον “τελικό των τελικών”
Αθλητισμός

Η Ακαδημία επικράτησε του Δούκα στον “τελικό των τελικών”

Η παιδική ομάδα Μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα δεν βρήκε τελικά το “αντίδοτο”, γνωρίζοντας και πάλι την ήττα από την Ακαδημία Αθηνών χθες βράδυ (13/4) στο Δαΐς με σκορ 50-65, αυτή τη φορά στον “τελικό των τελικών”…

Έτσι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γνώρισε τρεις συνεχόμενες ήττες  -και μάλιστα από την ίδια ομάδα- παραδίδοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας ΕΣΚΑ στην Ακαδημία Αθηνών, η οποία κατάφερε κάτι που αρχικά φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο.

Μπήκε στη σειρά των τελικών με την “πλάτη στον τοίχο”, καθώς το σκορ νικών ήταν ήδη 2-0 για τον ΑΣΕΔ από τα ματς της κανονικής περιόδου, εντούτοις κατάφερε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να κάνει το “break” (2-3), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο Δαΐς.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου των Βορείων Προαστίων, οι “μπλε” έχασαν και τα τρία “match ball” που είχαν στη διάθεσή τους, μη μπορώντας να βρουν απαντήσεις στο καλά οργανωμένο και ομαδικό παιχνίδι των αντιπάλων τους, στην αξία και το ηγετικό προφίλ ενός – δύο παικτών που έκαναν τη διαφορά στα δύσκολα και στη μεγαλύτερη διάθεση, πίστη, φρεσκάδα και καθαρό μυαλό, στα κρίσιμα σημεία, των αθλητών του Κώστα Παταβούκα.

Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθεί και ο παράγοντας “τύχη”, ο οποίος “χαμογέλασε” όλες τις φορές προς την ίδια πλευρά, ιδιαίτερα με καθοριστικά “τρίποντα – μαχαιριές” από τα 8-9 μέτρα (και στους 3 τελικούς.

Ο χθεσινός τρίτος και τελευταίος τελικός διεξήχθη μέσα σε ένα κατάμεστο Δαΐς, με περισσότερους από 800 φίλους του αθλήματος να δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Οι φίλοι της Ακαδημίας Αθηνών πήραν θέση στην εξέδρα των φιλοξενουμένων (κομμάτι κεντρικής εξέδρας προς το Πολιτιστικό), ενώ οι φίλοι του ΑΣΕΔ κατέκλεισαν την υπόλοιπη κεντρική εξέδρα, καθώς και την πτυσσόμενη, πίσω από την μπασκέτα.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 14-18 στο 10΄, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα.

Στην δεύτερη περίοδο, η Ακαδημία ξέφυγε στο σκορ με 17-24 (24΄) για να μειώσουν αρχικά οι γηπεδούχοι σε 22-26 στο 15΄ και στη συνέχεια να προηγηθούν με 28-26 στο 18΄.

Ωστόσο, ένα “κρεμασμένο” τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου χάρισε και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (σκορ ημιχρόνου 29-31).

Στο διάστημα αυτό, Ρογκαβόπουλος (12π. με 2 τρίπ.), Σακελλαρίου (10π. με 2 τρίπ.) και Τσουργιάννης (14π. μκε 1 τρίπ.) ηγήθηκαν των “μπλε”, δείχνοντας ικανοί να τους οδηγήσουν στην πολυπόθητη νίκη. Το ίδιο πίστεψαν και οι φίλοι της ομάδας μας, όταν αυτή προηγήθηκε εκ νέου με 38-35 στο 25΄, δείχνοντας να έχει το μομέντουμ.

Ωστόσο, με ένα επί μέρους σκορ 5-12, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ με 43-47 στο 30΄, αντιδρώντας άμεσα. Αντίθετα, οι αθλητές του Τάκη Μπακογεώργου έδειξαν να καταρρέουν στην τελευταία περίοδο. Δύο συνεχόμενα, εύστοχα τρίποντα της Ακαδημίας Αθηνών από τα 7-8 μέτρα έφεραν τη διαφορά σε διψήφια τιμή και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, εκβιάζοντας επιθετικές ενέργειες, με άστοχα μακρινά σουτ, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και δεν είχαν καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση.

Στο 35΄ το σκορ ήταν 46-56 και έκτοτε η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν προέκυψε ποτέ.

Έτσι, το τελικό 50-65 σφράγισε τον τρίτο τελικό, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια για τους νέους πρωταθλητές ΕΣΚΑ 2015-2016.

Δεκάλεπτα: 14-18, 29-31 (ημίχρονο), 43-47, 50-65.

ΑΣΕ Δούκα (Μπακογεώργος, Tελάκης): Καψής, Τσουργιάννης 14 (1), Τσικόπουλος 2, Σακελλαρίου 10 (2), Ρογκαβόπουλος 12 (2), Περίδης 2, Παππάς, Μπότσι 5, Βερτζάγιας 3, Τσακίρης 2, Ορφανόπουλος, Κιόρρι.

Ακαδημία Αθηνών (Παταβούκας, Μπότης): Δήμος, Ηλιόπουλος Δ., Νάσσου 4, Γιαννόπουλος 5 (1), Ηλιόπουλος Ν., Κόλτηρης 3 (1), Προίσκος 14, Αρσενόπουλος 20 (3), Λουκαΐτης, Παπαγεωργίου 19 (4), Γκικαπέππας, Καραγιώργης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet