Άξιοι πρωταθλητές ΕΣΧΑ 2015-2016 οι Παίδες του ΑΣΕ Δούκα
Αθλητισμός

Άξιοι πρωταθλητές ΕΣΧΑ 2015-2016 οι Παίδες του ΑΣΕ Δούκα

Ακόμη μια σημαντική διάκριση πανηγυρίζει από χθες το τμήμα Χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα, καθώς η Παιδική ομάδα του αναδείχθηκε άξια Πρωταθλήτρια Αττικής (ΕΣΧΑ), κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, με σκορ 19-27,  στο Α’ κλειστό Γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Μαζί με τον τίτλο της ΕΣΧΑ, οι αθλητές του Δημήτρη Στραβομύτη εξασφάλισαν και τη συμμετοχή τους στην τελική, πανελλήνια φάση του πρωταθλήματος, στην οποία θα διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις μια θέση στο βάθρο.

Η περιγραφή του αγώνα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, έχει ως εξής:

Η ομάδα μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, βασίστηκε στην καλή της άμυνα, ήταν σοβαρή και συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του τελικού, μπαίνοντας δυνατά στην αναμέτρηση από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Αφού ξεπέρασε το άγχος των πρώτων λεπτών, κατάφερε να προηγηθεί με 2-3 στο 5’ και στη συνέχεια να… πατήσει γκάζι!

Στο 10’ το σκορ ήταν ήδη 2-7, ενώ στο 20’ η διαφορά άγγιξε τα 6 τέρματα (6-12), με την οποία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (10-16).

Στην επανάληψη, η ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ επιχείρησε να αντιδράσει. Ωστόσο, η μείωση του σκορ σε 14-17 (35’) δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τους «μπλε» να ξεφεύγουν εκ νέου με 6 γκολ (14-20 στο 40’) “κλειδώνοντας” ουσιαστικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Ζαφειράκης (6 γκολ) και Λαφαζάνος (7 γκολ) ηγήθηκαν των επιθετικών προσπαθειών του ΑΣΕΔ, οδηγώντας τον εκ του ασφαλούς προς τον τίτλο.

Στη συνέχεια η διαφορά του σκορ άγγιξε διψήφιες διαφορές (17-27 στο 55’) πριν το τελικό 19-27 σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ και δώσει το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια -εντός και εκτός γηπέδου- για τους νικητές.

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα, ο coach της ομάδας Δημήτρης Στραβομύτης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους αθλητές μου. Ο τελικός κρίθηκε στην πολύ καλή άμυνα που παίξαμε, διορθώνοντας κάποια λάθη που είχαμε κάνει στην ημιτελική φάση. Γνωρίζαμε ότι για να έχουμε τύχη πρέπει να κρατήσουμε την αντίπαλη ομάδα σε χαμηλό σκορ, κάτι που καταφέραμε.

Θέλαμε αυτό τον τίτλο, αλλά από ΄δω και πέρα ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε περισσότερο ενόψει της τελικής φάσης. Συγχαρητήρια και πάλι, το κεφάλι χαμηλά…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet