Ομάδα παλαιμάχων ΑΣΕ Δούκα: Ο λύκος κι αν εγέρασε…
Αθλητισμός

Ομάδα παλαιμάχων ΑΣΕ Δούκα: Ο λύκος κι αν εγέρασε…

«Τι και αν πέρασαν τα χρόνια; Η αγάπη για τον αθλητισμό και το Χάντμπολ όχι μόνο δεν “ξεθώριασε”, αλλά αντίθετα οδήγησε εκ νέου στην…ενεργό δράση!». Με αυτό το σχόλιο αναφέρεται ο ΑΣΕ Δούκα στην απόφαση των παλαιμάχων χαντμπολιστών του Συλλόγου να…ξαναγίνουν ομάδα και να αγωνιστούν στα επίσημα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας (ΟΧΕ)…

Ένας εκ των ιδρυτών – εμπνευστών της ιδέας, ο Μάρκος Στρούζας, εξηγεί στην ιστοσελίδα του Σωματείου:

«Πριν από τρία χρόνια, μέλη των σχολικών ομάδων της περιόδου 1993-1994-1995 και ταυτόχρονα μέλη της εφηβικής ομάδας του ΑΣΕΔ 1993-94, της οποίας έφορος ήταν ο κ. Στρούζας Λάμπρος, συναντήθηκαν ώστε να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων στο Δαΐς κατά τη διάρκεια του Bazaar.

Τότε σκέφτηκαν να δημιουργήσουν άτυπα την ομάδα παλαιμάχων-αποφοίτων του ΔΟΥΚΑ και έπαιζαν φιλικά με ομάδες της Α2.

Ενσωματώθηκαν για δύο περιόδους σε ενεργά σωματεία της Α2 ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν μέχρι που εν τέλει, και αφού αυτό δοκιμάστηκε και διήρκησε στον χρόνο,αποφάσισαν να υλοποιήσουν το στόχο τους.

Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και φίλο κ. Κωστή Δούκα και των υπευθύνων του Δαΐς, δημιούργησαν την 1η αθλητική ομάδα του συλλόγου αποφοίτων – και αυτή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από ομάδα Handball.

Για τα μέλη της ομάδας αποτελεί ηθική υποχρέωση και στόχο να τιμήσουν το σχολείο και τον σύλλογο που τους δίδαξε τις βασικότατες αρχές που διέπουν τη ζωή τους, το αθλητικό ιδεώδες, αλλά κυρίως τη μνήμη των Ιωάννη Φ. Δούκα και Λάμπρου Μ. Στρούζα που με αγάπη τους στήριξαν στη κρισιμότερη ηλικία τους».

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα των παλαιμάχων αριθμεί 15 μέλη (13 αθλητές, 1 προπονητής, 1 έφορος), τα οποία είναι τα εξής: Καλογερόπουλος Γιώργος, Μπακόπουλος Λευτέρης, Μπακόπουλος Γιάννης, Βαλαβάνης Κώστας, Χατσατουριάν Γρηγόρης, Στρούζας Μάρκος, Κυριαζής Δημήτρης, Κελεπούρης Δημήτρης, Κακαβογιάννης Ανδρέας, Ζαχαριάς Κωστής, Κοκοσαλάκης Μανώλης, Στρούζας Θεόφιλος, Σιμονέτος Ανδρέας, Σάσα Ζιβούλοβιτς (προπονητής), Τάκης Σαβίδης (έφορος).

Την προσεχή χρονιά (2016-2017) θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα του σωματείου «Νηρέας Κολωνού», ενώ από την περίοδο 2017-2018 θα αγωνίζεται κανονικά ως ΣΑΕΔ (Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα), εφόσον ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται σε σχέση με αλλαγές στο καταστατικό του Συλλόγου κτλ.

«Όπως και να χει, η νέα αθλητική χρονιά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι φίλοι των “μπλε” -αλλά και γενικότερα του αθλήματος- θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν στο παρόν… έναν ΑΣΕΔ από το παρελθόν!!!» αναφέρει η ιστοσελίδα του Σωματείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα θα υποστηρίζεται διοικητικά από το Γραφείο του ΑΣΕΔ, ενώ ως έδρα θα χρησιμοποιεί το αθλητικό κέντρο Δαΐς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet