Μετάλλια για Παμπαίδες και Προ Mini Αγόρια του Δούκα
Αθλητισμός

Μετάλλια για Παμπαίδες και Προ Mini Αγόρια του Δούκα

Με 11 νίκες στις συνολικά 12 αναμετρήσεις της, η ομάδα Μπάσκετ Παμπαίδων του ΑΣΕ Δούκα κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ, γνωρίζοντας μόνο μια ήττα, αυτή στον τελικό της Κυριακής 29/5 κόντρα στονΠαναθηναϊκό(58-75).

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μεγάλη επιτυχία η οποία επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΑΣΕΔ στο μπάσκετ σε επίπεδο υποδομών Αττικής» αναφέρεται στο σχόλιο της ομάδας στην ιστοσελίδα της, όπου επίσης σημειώνεται το «εκπληκτικό το γεγονός ότι φέτος οι ομάδες Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων του Συλλόγου μας κατέκτησαν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους στην ΕΣΚΑ».

Πιο συγκεκριμένα, όσο αφορά στους Παμπαίδες, ο ΑΣΕΔ κατάφερε να πάρει αήττητος την πρώτη θέση στον όμιλό του (7 στα 7) και από κει και πέρα να κερδίσει κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισε στις επόμενες φάσεις (με τελευταίο τις τις Κουκουβάουνες στον ημιτελικό, νίκη 61-46), εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό.

Αυτός διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Λεωφόρου «Π. Γιαννακόπουλος», με αντίπαλο τον γηπεδούχο και ισχυρό Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικό το ματς (32-13 στο 10΄) παίρνοντας από νωρίς μεγάλο προβάδισμα στο σκορ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 26 πόντους διαφορά για τους αγωνιστικά ανώτερους «πράσινους» (55-29), την οποία εν συνεχεία συντήρησαν, φτάνοντας σχετικά εύκολα στη νίκη – τίτλο.

Το «παρών» στο γήπεδο έδωσε σχεδόν σύσωμη η ανδρική ομάδα Μπάσκετ του ΑΣΕΔ, καθώς και το προπονητικό team.

Εν τω μεταξύ,  η σημαντική πρόκριση της ομάδας Μπάσκετ των προ mini αγοριών του Συλλόγου στο Final Four του τουρνουά που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός οδήγησε στην απόκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ειδικότερα, η ομάδα των Βορείων Προαστίων συνάντησε τον Παναθηναϊκό στην ημιτελική φάση, όπου γνώρισε την ήττα με 59-45, οπότε τα «πιτσιρίκια» του Θοδωρή Σιαρέ κλήθηκαν να αγωνιστούν στον Μικρό Τελικό.

Εκεί, αντιμετώπισαν την ομάδα του Αετού Καλλιθέας και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας τον αγώνα με σκορ 59-40 και μαζί την τρίτη θέση του τουρνουά.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν με απίστευτο πάθος και διάθεση στην άμυνα, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, κάτι που τους επέτρεψε να προηγηθούν με 23-3(!) στο τέλος του πρώτου 1ολέπτου και από κει και πέρα να συντηρήσουν διψήφιες διαφορές μέχρι και το τελικό 59-40…

Οι φίλοι του Συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν την ομάδα για αυτή την επιτυχία της την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις των υποδομών Μπάσκετ του Πανιωνίου (Αγίου Ανδρέα 16, Νέα Σμύρνη), όπου θα πραγματοποιηθούν οι απονομές και η τελετή λήξης του τουρνουά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet