Η ΕΝΟΤΗΤΑ επιτίθεται στη διοίκηση Πατούλη για το “The Mall Athens”
Ποιότητα Ζωής

Η ΕΝΟΤΗΤΑ επιτίθεται στη διοίκηση Πατούλη για το “The Mall Athens”

Ο δημοτικός συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη, καταφέρεται εναντίον της νομιμοποίησης του εμπορικού κέντρου «The Mall» που βρίσκεται στην περιοχή Νερατζιώτισσα Αμαρουσίου.

Ο συνδυασμός απαιτεί την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε το κτίσμα αυθαίρετο και καλεί τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου να εναντιωθεί στη διυπουργική απόφαση που προωθεί τη νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου και η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ομίλου Λάτση στον οποίο ανήκει το ακίνητο και από τον οποίο, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση, η δημοτική αρχή Αμαρουσίου είχε υποστηριχθεί προεκλογικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με μία διυπουργική απόφαση των ΧατζηδάκηΜανιάτη η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ προχωρά στη νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου «THE MALL», παραβιάζοντας απροκάλυπτα κάθε έννοια συνταγματικότητας και κράτους δικαίου.

Χρησιμοποιώντας τον νόμο του «Fast – Track», περί στρατηγικών επενδύσεων, που όμως δεν ισχύει για έργα που κατασκευάστηκαν πριν από το 2010, προσπαθεί εμφανέστατα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ομίλου Λάτση.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της σε μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τη «νομιμοποίηση» του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης.

Επιθυμεί εξελίξεις που θα εξασφαλίζουν στον Δήμο αποζημιώσεις για τις πολλαπλές και ποικίλες ζημιές που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια η πόλη εξαιτίας αυτού του αυθαιρέτου.

Που θα βελτιώνουν την υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Που θα μεριμνούν για την προβληματική λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης, οι οποίες υπέστησαν τις οδυνηρές συνέπειες της λειτουργίας αυτού του παράνομου, αυθαίρετου εμπορικού κέντρου.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου».

Οφείλει να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης διυπουργικής απόφασης και να σταθεί αντίθετη σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οφείλει να πρωτοστατήσει στην απαίτηση της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ που κηρύσσει το «THE MALL» αυθαίρετο.

Οφείλει να μη δίνει κάθε είδους άδειες λειτουργίας στα μαγαζιά εντός του αυθαίρετου κτίσματος.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και αν ενισχύθηκε από την επιχείρηση Λάτση προεκλογικά, όσο και αν υποστηρίχτηκε από το κόμμα της Ν.Δ., όσους κομματικούς δεσμούς και αν έχει με την κυβέρνηση, οφείλει να λειτουργήσει προς το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων και να εξασφαλίσει το μέγιστο όφελος γι΄ αυτούς.

Όφελος που φυσικά δεν αποτιμάται σε τέσσερα μεταχειρισμένα λεωφορεία, που διαφημίζουν τις εταιρείες του Λάτση, και μια παιδική χαρά.

Αυτά τα «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς» δεν αποτελούν αποτέλεσμα διεκδικήσεων, ούτε φυσικά αποτελούν ικανό αντιστάθμισμα της ζημιάς.

Αυτή η προσπάθεια των υπουργών της κυβέρνησης που έρχεται σε συνέχεια της απαλλαγής του Golden Hall από τα δημοτικά τέλη και αποσκοπεί στο να συνεχίσει το έργο του κ. Βενιζέλου πρωτεργάτη της προσπάθειας νομιμοποιήσεως του αυθαίρετου εμπορικού κέντρου, πρέπει να καταπέσει για μία ακόμα φορά σηματοδοτώντας τον αγώνα για την προστασία της Δημοκρατίας.

Για να αποτελέσει παράδειγμα μιας ευνομούμενης πολιτείας, παραμερίζοντας όλους εκείνους που δεν σέβονται τον λαό, τους νόμους και το Σύνταγμα της πατρίδας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet