Αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου
Ποιότητα Ζωής

Αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσει την πόλη καθαρή, όμορφη και λειτουργική, εφαρμόζει για τη συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο προβλέπει ότι η αποκομιδή τους θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα (ή ημέρες) σε κάθε Πολεοδομική Ενότητα.

Από τους πολίτες της πόλης, ο Δήμος ζητεί, με ανακοίνωσή του, να προσαρμόσουν τις συνήθειες τους στο πρόγραμμα αυτό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καθαρή εικόνα της πόλης.

Πότε και πού γίνεται η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων

Η αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων γίνεται με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα
Άγιος Νικόλαος, ΚΑΤ, Κοκκινιά, Καρπάθικα.

Τρίτη
Νέο Τέρμα, Ψαλίδι, Ανάβρυτα, Κτήμα Βορρέ.

Τετάρτη
Άγιοι Ανάργυροι, Εργατικές Πολυκατοικίες, Άγιος Θωμάς, Νέα Λέσβος, Στούντιο Α, Νέο Μαρούσι.

Πέμπτη
Νέα Φιλοθέη, Πολύδροσο, Σωρός.

Παρασκευή
Άγιος Νικόλαος, ΚΑΤ, Κοκκινιά, Λάκκα Κόττου.

Σάββατο
Ψαλίδι, Νέο Τέρμα, Παράδεισος, Σωρός.

Με το πρόγραμμα συλλογής ογκωδών απορριμμάτων που εφαρμόζεται, όλοι, Δήμος και πολίτες, «αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία συμπληρώνεται ότι:

  • Ο Δήμος δεσμεύεται ότι συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα θα συλλέγει τα ογκώδη απορρίμματα που εναποθέτουν οι κάτοικοι στα καθορισμένα σημεία.
  • Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα (π.χ. κλαδιά, ξύλα, παλιά έπιπλα, οικιακές συσκευές, στρώματα, διάφορα υλικά και μπάζα) όποια μέρα θέλουν, παρά μόνον την προηγούμενη ημέρα από αυτήν που γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει η αποκομιδή.
Στο πρόγραμμα αυτό προσαρμόζουμε τις ανάγκες μας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει, «θα κάνει τη δουλειά του, πρέπει όμως και οι κάτοικοι να ακολουθήσουν τους κανόνες, γιατί όσοι δεν προσαρμοστούν σε αυτούς κι εξακολουθήσουν να εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα όποτε θέλουν, θα επιβαρύνουν με τη συμπεριφορά τους τόσο την εικόνα της γειτονιάς τους, όσο και την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των γειτόνων τους».

Δωρεάν η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων

Η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων γίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου ΔΩΡΕΑΝ.

Τι ισχύει για τα μπάζα

Όσον αφορά την αποκομιδή των μπαζών, η εναπόθεσή τους πρέπει να γίνεται όχι στον δρόμο, αλλά σε ειδικές σκάφες, οι οποίες τοποθετούνται για τον σκοπό αυτό κατόπιν άδειας που χορηγείται από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο «ρυπαίνων» πληρώνει

Ο Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων καθορίζει, όπως αναφέρεται, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων όσον αφορά στην υπόθεση Καθαριότητα και προβλέπει την επιβολή προστίμων (κυμαίνονται από 50 ευρώ για παραβάσεις όπως απόρριψη απορριμμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια έως 2.000 ευρώ που αφορούν στην ανάμιξη επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων με αστικά απορρίμματα).

Ο Κανονισμός Καθαριότητας και ο πίνακας προστίμων που προβλέπονται βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η συμμετοχή κάθε κατοίκου και επαγγελματία στην προσπάθεια για ένα Καθαρό Μαρούσι, είναι απαραίτητη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet